Messiék és Ibráék is eldöntötték a továbbjutást

Az FC Barcelona 2-0-ra nyert a Manchester City, a Paris Saint-Germain pedig 4-0-ra a Bayer Leverkusen otthonában.

TK
2014. 02. 18. 22:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angliai összecsapás első félideje tulajdonképpen nagyobb helyzet nélkül telt el, majd az 53. percben Martín Demichelis a 16-os vonalán buktatta Lionel Messit, s ezzel egy csapásra megváltozott a játék képe. A szabálytanság miatt az argentin védőt kiállította a bíró, s büntetőt is ítélt, amelyet Messi értékesített.

A folytatásban a korábbiaknál nyíltabb lett a csata, a City tíz emberrel is hajtott az egyenlítésért, de ez végül nem sikerült, sőt, a hajrában a Barcelona talált be ismét, így a katalánok várhatják kedvezőbb helyzetből a bő három hét múlva sorra kerülő visszavágót.

A nap másik találkozóján a francia bajnok Paris Saint-Germain már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés s vélhetően a továbbjutás sorsát is, ugyanis a duplázó Zlatan Ibrahimovic vezetésével 45 perc után már 3-0-ra vezetett Leverkusenben. A végeredmény 0-4 lett, így a március 12-i, párizsi visszavágó formalitásnak tűnik.

Utóbbi meccset Kassai Viktor vezette.

Eredmények: BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Manchester City (angol) – FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-0)
g: Messi (54., 11-esből), Alves (90.)
kiállítva: Demichelis (53., Manchester City)

Bayer Leverkusen (német) – Paris Saint-Germain (francia) 0-4 (0-3)
g: Matuidi (3.), Ibrahimovic (39., 42., az elsőt 11-esből), Cabaye (88.)
kiállítva: Spahic (59., Bayer Leverkusen)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.