Miklós Edit négy év múlva aranyéremre tör

Miklós Edit, a lesiklás 7. helyezettje a 2018-as pjöngcsangi olimpiára az aranyérem elérését tűzte ki célul.

Ch. Gáll András
2014. 02. 16. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miklós Edit, minden idők legsikeresebb magyar alpesi sízője – miután megkapta a NOB-tól a hetedik helyről szóló diplomát – a közösségi portálon beszélt hosszú távú terveiről:

„Ma megkaptam a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól a hetedik helyért járó oklevelemet! Harmadik legyen az isten igaza – mindig ezt mondtam Szocsiról! Úgy érzem, ez beteljesült, és négy év múlva legyen az én igazam! Aranyérem!!! Még magasabbra rakom a mércét! A célokért küzdeni kell, és én küzdeni fogok! Addig még lesz két világbajnokságunk és rengeteg világkupafutamunk. Négy kemény szezon lesz ez, rengeteg sikerrel és csalódással, örömteli napokkal és könnyes-fájdalmas pillanatokkal, sok győzelemmel és veszteséggel. De harcolni fogok az olimpiai aranyért!”

Egyik edzője és vaxmestere, Stark Márton szerint a lesiklásban elért hetedik hely a szocsi téli olimpián még csak a kezdet, Miklós Edit ennél is többre hivatott.

„Az olimpiai arany is benne van, de a következő lépés az, hogy világkupán dobogóra álljon” – méltatta Miklóst a Mob.hu-nak adott videointerjúban.

Szuperóriás-műlesiklásban már közel sem volt ennyire elégedett tanítványával, úgy véli, a pálya felső szakaszán túl sokat hibázott a szombati versenyen, de mivel az volt a cél, hogy az első 15-20-ba beférjen, a 15. hely semmiképpen sem nevezhető csalódásnak.

Stark Márton bízik benne, Miklós Edit a fiataloknak is kellő motivációt ad magyar olimpiai csúcsaival, és bebizonyította, érdemes itthon sízni, van jövője a magyar sísportnak.

Az edző úgy látja, vannak még tehetséges ifjoncok a magyar pályákon, és az edzők is motiváltabbak lesznek, hogy a következő olimpiákon ennél is kiemelkedőbb teljesítményeknek örülhessünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.