Se csúcsdöntés, se triplázás

Ole Einar Björndalen „tököt” lőtt, Martin Fourcade-ot lehajrázta Emil Hegle Svendsen a sílövők 15 km-es távján.

2014. 02. 18. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnapról több próbálkozás után kedd délre halasztották a férfi sílövők tömegrajtos 15 km-es versenyszámát. A figyelem a norvég Ole Einar Björndalenre összpontosult, aki nyolcadik olimpiai aranyérmét nyerhette volna, amivel befogta volna az örökranglistán Björn Daehlie-t, az érmek száma alapján pedig meg is előzhette volna a honfitársát.

Hiába... Björndalen rögtön az első lövésnél kettőt hibázott, utána ugyan kétszer pontosan célzott, de a negyedik sorozatban újra megremegett a keze, négyszer is tököt lőtt. Ilyen gyenge lövőteljesítménnyel képtelenség nyerni – 22. lett.

Ezek után a Szocsiban már kétszeres aranyérmes francia Martin Fourcade és az olimpián eddig gyengélkedő klasszis, a norvég Emil Hegle Svendsen között dőlt el a verseny. Előbbi egyet, utóbbit egyet sem hibázott lövészetben. A befutó döntött, a két versenyző egyszerre zuhant a célba, a célfotó alapján Svendsen nyert. Szocsiban az első, összességében a harmadik olimpiai aranyérmét szerezve.

Björndalennek még két esélye maradt: a vegyes váltó (persze ha benevezik) és a férfi váltó (amiből kihagyhatatlan).

Sílövészet, férfi tömegrajtos 15 km:
1. Emil Hegle Svendsen (Norvégia) 42:29.1 perc (0 lőhiba)
2. Martin Fourcade (Franciaország) 42:29.1 (1)
3. Ondrej Moravec (Csehország) 42:42.9 (0)

Északi összetett, egyéni verseny (nagysánc, 10 km szabadstílusú sífutás):
1. Jörgen Graabak (Norvégia) 23:27.5 perc
2. Magnus Hovdal Moan (Norvégia) 0.6 másodperc hátrány
3. Fabian Riessle (Németország) 1.6 másodperc hátrány

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.