Simeone: Tudtuk, előbb-utóbb eljön a mi időnk

Addig tartott a Milan lendülete, amíg volt üzemanyag a tankban. Simeonénak és az Atléticónak volt türelme.

Ch. Gáll András
2014. 02. 20. 4:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül mondta Clarence Seedorf, a Milan edzője az Atlético Madrid elleni hazai BL-nyolcaddöntő előtt, hogy a bajnokságban nyújtott teljesítményük okán a spanyolok a párharc esélyesei. A Matracosok türelmes játékkal átvészelték a nehéz pillanatokat, majd a végén – Diego Costa fejesével, akit a Marca spanyol sportlap Aranyfejűnek nevez – lecsaptak.

Mert nehéz pillanatok – ahogy a videóból is kiderül – bizony akadtak Kaká lécet döngető lövésénél és Poli kapufájánál.

„Thibault Courtois védései alapozták meg a győzelmünket – ismerte el Diego Simeone, a vendégek szakvezetője. – Jól kezdtük a mérkőzést, de tíz perc után a labdavesztéseinket kihasználva fölénybe került a Milan, és bizony közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést; szerencsére Courtois óriásit védett Poli helyzeténél. A szünetben felhívtam a játékosok figyelmét bizonyos hiányosságokra, és attól kezdve jobban játszott a csapat. Megvolt a kellő agresszivitás, és ezzel eldöntöttük a mérkőzés sorsát. Diego Costát is ki kell emelnem, aki eldöntötte a mérkőzést. Végig türelmesen futballozott a csapat, tudtuk, hogy előbb-utóbb eljön a mi időnk. A Bajnokok Ligája nagyon nehéz műfaj, hátravan még egy mérkőzés, nagyon oda kell figyelnünk.”

Clarence Seedorf, a vesztes edzője bókolt legyőzőinek: „Tudtuk, hogy az Atlético nagyszerű csapat, és az utolsó húsz percben, amikor erőben, kondícióban fölénk nőtt, ezt be is bizonyította. Nagyon jó első félidőt produkáltunk, de a hajrá az ellenfelünké volt. Sokat kell edzenünk a visszavágóra, de a prioritás a bajnokságé” – mondta a holland szakember, aki ezzel mintha kicsit fel is adta volna a továbbjutást.

„Carlo Ancelotti tanácsai mindig jól jönnek” – fűzte még hozzá újságírói kérdésre válaszolva, Madridban dolgozó egykori mesterére célozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.