Szeme előtt dőltek le manchesteri bálványai

Az Olimpiakosz magyar kapusa, Megyeri Balázs a kispadról izgulta végig a Manchester United feletti diadalt.

Ch. Gáll András
2014. 02. 26. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogyan értékelték a játékostársai, a vezetők a 2-0-t: szenzációként, vagy úgy, hogy ez a világ rendje, a mai Olimpiakosz ennyivel jobb a mai Manchester Unitednál?
– Ha nem is mondhatjuk, hogy ez a világ rendje, de megmutattuk, hogy erősek vagyunk, akár a Manchester Unitedet is le tudjuk győzni. Jobban játszottunk, domináltunk, a mi akaratunk érvényesült, szerintem reális eredmény a 2-0.

– Mondja ezt a MU gyermekkori rajongója, akinek srácként a manchesteriek kiváló kapusa, a dán Schmeichel volt a példaképe. Nem kérdezem, hanem tudom, hogy így volt, hisz körülbelül hároméves kora óta ismerem. Maradt még a hajdani érzelmekből mára valami?
– Abszolút. A rajongás is, a klub szeretete is. Gyerekkoromban a Manchesteren nőttem fel, mindig ezért a csapatért szorítottam, így igazán pikáns mérkőzés volt ez számomra.

– Ez a mai Manchester United hasonlít még valamiben a régi bálványhoz, vagy az a korszak végleg lezárult?
– Annyiban biztosan lezárult, hogy már nem Ferguson a csapat menedzsere. Aztán, hogy ez átmeneti mélypont vagy hosszabb hullámvölgy, az majd kiderül. Úgy tűnik, ez a szezonja már elmegy a Manchesternek, ebből a gödörből nem lesz képes kilábalni, amelybe most mi nyomtuk vissza.

– Méghozzá a gödör mélyére. Ha élete meccsélményeit rangsorba állítja, hova helyezi a keddi találkozót?
– Előre, de biztos, hogy még sokkal előrébb lenne, ha én álltam volna a kapuban. Akkor azt mondanám, életem egyik legjelentősebb eseménye. Csapatember vagyok, így a kispadról is nyilván óriási élményt adott, az Olimpiakosz az egyik legjobb, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtotta. Más kérdés, hogy természetesen mindenki pályára szeretne lépni, már csak azért is, mert csereként az ember picit tehetetlennek érzi magát, sokkal több izgalom dolgozik benne, lerágja a körmeit.

– Képes a csapattal együtt tiszta szívvel szorítani a posztriválisáért, Roberto kapusért is, vagy egy-egy bravúrja után bevillan: a fenébe, így hogy fogom kiszorítani?
– Inkább úgy próbálom felfogni az egészet, valószínűleg én is szerepet játszom abban, hogy ő így véd. Igyekszem az egészet pozitívan kezelni, nem szurkálódom.

– A visszavágót álmai stadionjában, az Old Traffordon rendezik. Milyen esélyekkel?
– Ennél jobban nem sikerülhetett volna ez a mérkőzés, nem kaptunk gólt, rúgtunk kettőt, de a párharc két meccsből áll, és mégis a Manchester az ellenfél, valószínűleg nem fog még egyszer ennyire gyenge formában futballozni. A 2-0 után minden esélyünk megvan a továbbjutásra, de ehhez szerintem elengedhetetlen, hogy gólt szerezzünk az Old Traffordon.

– Aki pedig kiveri a Manchester Unitedet, annak onnantól a csillagos ég a határ?
– Inkább azt mondanám, szenzáció lenne, ha továbbjutnánk, és onnantól minimális teher nélkül élvezhetnénk a negyeddöntőt.

– Szenteljünk egy gondolatot a válogatottnak is, hiszen az Európa-bajnoki selejtezők vasárnapi sorsolásán a magyar és a görög csapatot egy csoportba osztották. Hogyan érzékeli, ettől melyik fél könnyebbült meg inkább?
– Szerintem a görögök. Örülnek, de nemcsak nekünk, hanem az egész csoportnak. Azt mondják, ez számukra tökéletes beosztás ahhoz, hogy egyenes ágon kijussanak az Eb-re. Mi se lehetünk szomorúak, de úgyis minden a pályán dől el. Tőlem legyenek csoportelsők a görögök. És legyünk mi a másodikok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.