Szuper Levi USA-, Miklós Edit Kanada-drukker

A magyar válogatott korábbi kapusa amerikai győzelmet vár a jégkorongtornán. Alpesi sízőnk is szereti a hokit.

2014. 02. 17. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Csak ismételni tudom magam, az Egyesült Államok győzelmét várom – vágott bele Szuper Levente az értékelésbe a csoportkör után, az egyenes kieséses szakasz előtt. – Összeszedetten, motiváltan játszanak az amerikaiak, vannak olyan embereik, akik képesek eldönteni a meccseket, szóval megnyerhetik a tornát.”

Szuper Levente is többet várt az oroszoktól. „Nem keresnék mentséget a gyengébb szereplésükre. Nem lehet magyarázat, hogy nyomasztja őket a tét, a hazai közönség, az orosz sztárok mindehhez hozzá vannak szokva. Meglehet, hogy eddig tartalékoltak, de éppen házigazdákként ezt nem szabadna megengedniük maguknak. Norvégiát nyilván legyőzik, és bejutnak a legjobb nyolc közé, ott azonban a finnek ellen nehéz dolguk lesz. Eleve nem fekszik nekik a finnek stílusa, Selännéék ráadásul eddig kiváló formát mutattak” – tette hozzá Szuper Levente.

A Vasas hokisainak igazgatója a sziklaszilárdan védekező svájciakat tartja képesnek a meglepetésre, az viszont szerinte nem csoda, hogy az osztrákok és a szlovének jól tartják magukat, egy-egy mérkőzést meg is nyertek. „A hokivilág egyszerre tágul és szűkül, egyre kisebb a különbség a legjobb csapatok között” – jegyezte meg.

Magyarországot is könnyen elhelyezhetjük ebben a világban. Az áprilisi divízió I-es világbajnokságon az osztrák, szlovén duó egyik tagját le kellene győzni, ha feljutásról álmodozunk. Jobban tesszük, ha maradunk a valóság talaján.

 

A lesiklásban hetedik Miklós Edit vasárnap edzőjével, Stark Mártonnal a helyszínen megnézte a Finnország–Kanada jégkorongmérkőzést, ami a keddi óriás-műlesikló futam előtt remek kikapcsolódást jelentett számára.

„Nagyon szeretem a hokit, az édesapám is jégkorongozó volt, még ő kedveltette meg velem ezt a látványos, izgalmas sportágat. A vasárnapi meccsen Kanadának szurkoltam. Bejött, 2-1-re győztek a finnek ellen. Egyébként jól vagyok, csak a meccsre jöttem le, lélekben már a keddi óriás-műlesiklásra készülök, bár a nagy köd felülírhatja a programot” – mondta az MTK alpesi sízője a Mob.hu-nak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.