Újabb részlet derült ki Schumacher balesetéről

Több mint tíz métert repülhetett síbalesetekor a hétszeres Forma–1-es világbajnok.

BL
2014. 02. 19. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Die Welt című lap kedden arról tájékoztatott: a francia ügyészség hétfőn megszüntette a nyomozást az ügyben, mivel semmi nem utalt az idegenkezűségre, ám a jelentés más, eddig nem közölt információkat is tartalmazott. Ezek szerint az expilóta nem nyolc, hanem csak négy és fél méterrel tért le a kijelölt pályáról, és miután egy sziklának ütközött, 10,4 métert repült a levegőben, mielőtt fejjel egy másik sziklának csapódott. Az ütközés következtében széttört a sisakja, ezt azonban nem befolyásolta a ráerősített kamera. Azt ugyanis a sisak közepére helyezték el – és mivel sértetlen maradt, ki is értékelték a felvételt –, míg a 45 éves Schumacher a feje jobb oldalával vágódott a kőtömbnek.

Schumachert december 29-én érte baleset Méribel közelében, súlyos fejsérüléseket szenvedett, s azóta a grenoble-i kórházban ápolják. A baleset után az állapota életveszélyes volt, kétszer operálták meg, a második beavatkozás során vérömlenyt távolítottak el az agyából. Január végén azt közölték, hogy fokozatosan megkezdték az ébresztését a mesterséges altatásból, azóta nem érkeztek róla újabb hivatalos hírek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.