Wenger csúnyán nekiment a „szimuláns” Robbennek

Minden idők egyik legkülönösebb Bajnokok Ligája-meccsét vívta az Arsenal és a Bayern, két kihagyott 11-essel.

Ch. Gáll András
2014. 02. 20. 4:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arsene Wengernek, az Arsenal menedzserének egyre rosszabb állapotban vannak az idegei – mondjuk a Bayern München ellen az Emirates Stadionban 2-0-ra elveszített szerdai BL-nyolcaddöntő után ezen nincs is mit csodálkozni. A meccs utáni sajtótájékoztatón a végül Wojciech Szczesny kapus kiállításához vezető tizenegyes körülményeit vette górcső alá. (Tegyük hozzá gyorsan, nem volt igaza, mert Arjen Robbent felrúgta a lengyel hálóőr.)

„Úgy vélem, a második félidő unalmas volt a semleges néző számára. Egyirányú forgalom zajlott a pályán, a játékvezető még az első félidőben megölte a meccset. Olaszországban egy ilyen esetért kiállítják a kapust, de nem Angliában. Szczesny a labdára ment, közben hozzáért Robbenhez, aki látványosan feldobta magát. Ezt később meg is mondtam neki. Ami ezt követően történt a pályán, már nem volt érdekes.”

Ezzel Wenger nyilvánvalóan arra célzott, hogy a Bayern van annyira erős csapat, hogy elintézzen egy tíz emberrel küzdő ellenfelet.

Wenger frusztrált – emberileg érthető

„Roppant frusztrált vagyok – folytatta az Arsenal menedzsere. – Szünetig nagyszerű mérkőzést láttunk, a második félidő azonban értékelhetetlen volt.”

Mesut Özil sokadik pocsék játékát így kommentálta: „Nagyon akart bizonyítani, de a kihagyott büntető lelkileg összetörte. Még tíz perccel az eset után is csóválta a fejét ”

Ha ennyire látta Wenger, felvetődik a kérdés, vajon miért nem a német középpályást cserélte le Szczesny kiállítása után, miért Santi Cazorlát.

Pep Guardiola, a Bayern edzője ennyit mondott: „Tíz-tizenöt percig káprázatosan futballozott az Arsenal. Érezhető volt, hogy ezt a szintet nem lesz képes kilencven percen át hozni. Manuel Neuerről csak annyit, hogy a világ legjobb kapusa.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.