Kiss László edző távozott Ceglédről a 2–7 után

Kilenc meccset ért meg a Ceglédi VSE NB II.-es futballcsapatának kispadján Kiss László, a „Mini Menotti”.

Ch. Gáll András
2014. 03. 25. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Lászlót tavaly novemberben szerződtette a Ceglédi VSE NB II.-es labdarúgócsapata. A tapasztalt szakemberrel mostanáig kilenc bajnoki mérkőzést vívott az együttes, ezeken három győzelem mellett hat vereség volt a mérleg, a legutóbbi három meccset elvesztették, az utolsót a 20. fordulóban, otthon, 7–2-re a Békéscsaba ellen.

Lapunk már hétfőn értesült arról, hogy Horváth József klubelnök megköszönte Kiss Lászlónak eddigi tevékenységét, és felmentette, a személyes találkozóra, a szakítás körülményeinek megbeszélésére azonban csak kedden délután került sor.

„Hét éve már dolgozott nálunk Kiss László, nagyszerűen, s tavaly ősszel is a régi, szép emlékek hatására hívtuk vissza Ceglédre – mondta az elnök. – Sajnos azonban nem azt a Kiss Lacit kaptuk vissza, akit hét évvel ezelőtt megismertünk ”

Az elnök szerint az edzések színvonala, intenzitása most is káprázatos volt, ezzel nem is lett volna baj, ellenben a 64 éves tréner személyisége alighanem megváltozott az eltelt időben.

„Laci mindig elsőnek érkezett, már reggel fél nyolckor itt volt a sporttelepen, és utolsónak távozott. Olyan edzéseket tartott, hogy ilyen még az NB I.-ben sincs. Csak hát pszichésen szétzúzta a játékosokat. Szabályosan rettegtek tőle, folyton éreztette velük, mennyire rossz futballisták. Megérkezése után egy héttel azt nyilatkozta, szenzációs a játékosállomány, aztán néhány fordulóval később már legszívesebben a fél csapatot elzavarta volna, mondván, hogy alkalmatlanok. És folyton ellenségképet gyártott, meggyőződése volt, hogy mindenki ellene van. Az utolsó csepp a pohárban a Békéscsaba elleni meccs volt, amelyen 1–0-ra vezettünk, remekül játszott a csapat, aztán a 19 éves védőnket, Szabó Martint kiállították, mert összehozott egy tizenegyest, és akkor összeomlott a csapat ”

A hivatalos formula egyébként a jól bevált „közös megegyezéssel”, Horváth elnök úr úgy fogalmazott: a két fél szándékai találkoztak... Azt is megtudtuk, hogy mindkét fél gálánsan viselkedett: bár Kiss László nem kérte, de a klub a szerződés lejártáig, azaz a szezon végéig kifizette az edzőt.

Szabó István – aki korábban az NB I.-es Paksnál és a Kecskemétnél dolgozott másodedzőként – a Cegléd új szakvezetője. A csapat szombaton a Fáy utcába utazik, a Vasas vendégeként. Jelenleg 20 ponttal a 14. helyen áll a tizenhatos mezőnyben, két ponttal lemaradva a 13. Kisvárda mögött – három csapat esik ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.