Lőrincz Tamás megint megverte régi haragosát

Egy magyar siker született a kötöttfogású birkózó Golden GP-n, Módos Péternek kiugrott a könyöke, oda az Eb-je.

Deák Zsigmond
2014. 03. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hányadszor találkozott régi „haragosával”, a grúz Chadajával?
– Hú, nem is tudom, nem számoltam, de nagyon sokszor.

– A londoni olimpia elődöntőjében sokkal akciódúsabb mérkőzésen verte, mint most a fináléban, amikor csak az intések döntöttek. Mi lehetett ennek az oka?
– Bizonyára az, hogy annyira ismerjük egymást. Mégis csodálkozom némiképp, mert ahogy végig követtem a teljesítményét, nagyon jó formában volt, én viszont az első meccseimen kissé tompának, darabosnak éreztem magamat. Siettetni akartam az akciókat, s olyan kockázatokat vállaltam, amiket nem kellett volna. Aztán Gyuri bácsi (Struhács György szakágvezető – a szerk.) elmagyarázta, hogy türelmesnek kell lennem, felesleges követnem az ellenfelek mozdulatait, inkább a sajátjaimat tökéletesen végrehajtanom.

– Ezzel tudott a vb- és Eb-második, olimpiai harmadik grúz kiválóság fölé kerekedni?
– Ezzel, meg azért a hazai pálya előnye is számított, hiszen viszonylag hamar összeszedett két intést, ilyen gyorsan máskor nem feltétlenül kapta volna meg.

– S ön miért kaptam a második figyelmeztetését?
– Mert megfogtam a mezét. Vita nélkül így volt, de jól tettem, mert különben akciót csinált volna, így azt megakadályoztam.

– Mit tervezett a rangadóra, s mit sikerült ebből megvalósítania?
– Lentről el akartam dobni, amikor meg engem küldtek le, fel akartam állni. Az egyik fele sikerült, pont a dobás nem.

– Mennyire más volt úgy birkózni, hogy nem kellett lefogynia 66 kilóra, hanem az új 71 kg-os kategóriában versenyezhetett?
– Nagyon jólesett, hogy nem kellett fogyasztanom, de azt éreztem, hogy így viszont nem dobálom annyira az ellenfeleket. Erre a súlycsoportra is ki kell dolgoznom a megfelelő taktikámat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.