Gomes: Tiszteletet követelünk

Kiabálva távozott a Lombard Pápa–Videoton mérkőzést követő sajtótájékoztatóról José Gomes.

NT
2014. 04. 13. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hazai vereség után döntetlent játszott a Videoton a vendég Pápával szombaton. A találkozó elején a hazaiak alakítottak ki helyzeteket, majd a tizedik percben a Pápa az első támadásából gólt szerzett. Ez jelentősen megváltoztatta a játék képét: a vendégek többet birtokolták a labdát, a Videoton csak szenvedett.

Fordulás után a hazaiak léptek fel támadólag, sikerült is egyenlíteniük. Nem sokáig volt azonban döntetlen, mert egy szögletet követően Maric ismét vezetéshez juttatta a pápaiakat, hogy aztán néhány perccel később Álvarez egy szép támadás végén újfent egyenlítsen. A Videoton sokat támadott a hátralévő időben, de a Pápának is akadt még helyzete. Ismert, a székesfehérvári csapat november 8. óta nem nyert hazai pályán bajnoki mérkőzést.

A találkozót követő sajtótájékoztatón José Gomes, a labdarúgó NB I.-ben szereplő Videoton vezetőedzője azt mondta az újságíróknak, hogy nem elégedett az eredménnyel. Úgy vélte, jól kezdtek, de a Pápa az első helyzetéből betalált. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, a találatot követően nyomást helyeztek az ellenfélre és felállást is váltottak, de a Lombard ismét sikeres volt, szabadrúgásból.

Mint az NSO cikkében olvasható, a sajtótájékoztató a mester értékelését követően más – de a Videoton–Győr derbiről már ismert (az MNO interjúját ide kattintva olvashatják) – csapásirányt vett.

Gomes az eddigieket értékelve hangsúlyozta: „Amióta ideérkeztem, számos meccs – nemcsak egy vagy kettő, rengeteg – volt olyan, hogy a padon maradtam, és nyertünk. Szerintem ez nem fontos kérdés. Kifogásnak tűnhet, hogy a bírókról beszélek. Nem én vagyok a Videoton. Én a Videoton edzője vagyok. És a játékvezetőknek, a szövetségnek és valamennyi döntéshozónak tisztelnie kell a Videotont, mert rengeteget dolgozunk (...), ez nem a Fehérvár-projekt, ez a magyar projekt. Magyarországot képviselhetnénk Európában. Szükségünk van a tiszteletre, tiszteletet követelünk.”

A bírói teljesítmény kapcsán felidézte, az MTK ellen vívott csata során Kassai Viktor fújta a sípot, aki hibát hibára halmozott. Ez elfogadhatatlan, húzta alá Gomes a sajtótájékoztatón, majd hozzátette: rengeteget dolgoznak (a sikerekért – a szerk.). „Önök meg azt mondják, hogy ez az edző már megint a bírókról beszél, de nem erről van szó. Nézzék meg a felvételeket, és mondják el, ha nincs igazam. Köszönöm” – kiabálta Gomes, majd távozott a sajtótájékoztatóról.

Az NSO idézi José Gomes hivatalos weboldalát, ahol megjelent egy nyilatkozat, miszerint az edző úgy érzi, létezik egy „dolgozó lobbi, amely a volt magyar kapitányt akarja a helyére ültetni, és ezért sújtják csapatát a bírók”. (Kattintson az eredetiért.) A sportoldalhoz azonban érkezett egy megkeresés Gomes sajtósától, aki egy új verziót vázolt fel, már egy Egervári Sándor nélkülit. A korábban kiadott kommünikét aztán át is írták a weblapon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.