Guardiola úgy beszél, mintha nyertek volna

A Bayern edzője az 1-0-s vereség dacára azt hangoztatja, optimistább, mint az első meccs előtt.

2014. 04. 23. 23:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München inkább csak meddő mezőnyfölényben játszott, a Real Madrid – Bale nélkül a kezdőben – az első félidőben eldönthette volna a párharcot. A hazaiaknak Benzema gólján felül még három lehetőségük adódott a gólszerzésre. Ronaldo előbb Neuer ölébe fejelte a labdát, majd egyedül kilépve nem találta el a kaput – ez a két jelenet tanúskodott arról, hogy nincs százszázalékos állapotban –, csakúgy mint Di María öt méterről. Fölénye dacára a Bayern örülhetett, hogy az első félidőt megúszta 1-0-s hátránnyal.

A második félidő minden tekintetben kiegyenlített volt. A félidő derekán Guardiola a frissítés szándékával használta ki rövid időn belül mindhárom cseréjét (Rafinha, Ribéry és Schweinsteiger helyett Martínez, Götze és Müller), Ancelotti kényszerből változtatott. A két csökkentett értékű sztár váltotta egymást, azaz Ronaldo helyett bejött Bale, a lesérült Pepe pedig Varane-nak adta át a helyét. A hajrában Casillas bravúrral védte Götze lövését, az eredmény azonban nem változott, 1-0-ra nyert a Real Madrid.

Ennek dacára Guardiola úgy nyilatkozott, mintha az ő csapata győzött volna. Íme, az értékelések.

Carlo Ancelotti (Real Madrid): „Mindennel elégedett vagyok, mert nehéz meccs volt. Jól játszottunk, olykor szenvedtünk, máskor kiválóan támadtunk. Összességében boldog vagyok. Kezdetben kicsit félénkek voltunk, rendre gyorsan elvesztettük a labdát és feladtuk a területet. A második félidőben a Bayern kevésbé volt hatékony. Coentrao gyakran kapott segítséget Iscótól, Di María pedig Carvajaltól. Igazi csapatmunka volt. Bale nélkül és a csupán ötvenszázalékos állapotban lévő Ronaldóval nem volt könnyű dolgunk. De  a csapat szerencsére nagyon együtt volt. A visszavágó nehéz lesz. Minimális az előnyünk, ugyanazzal a magabiztossággal és eltökéltséggel kell játszanunk, mint ezúttal. Senki sem tudja, mit hozhat a sors Münchenben.”

Josep Guardiola (Bayern München): „Nagyon büszke vagyok a csapatra, erős ellenféllel szemben is kézben tartotta a mérkőzést. Csak a befejezés hiányzott. Azt gondolom, a jövő héten képesek leszünk fokozni a tempót, még ennél is jobban játszani. Az volt a célunk, hogy minél többet birtokoljuk a labdát, s minél gyorsabban váltsunk védekezésből támadásba. Uraltuk a mérkőzést, de a Madrid jól élt a kontrák lehetőségével. Gratulálok a Madridnak, de Münchenben lesz egy másik meccs, újabb kilencven perc, meglátjuk, mit hoz majd. Minden tőlünk telhetőt megtettünk. Nem nyerhetünk meg minden mérkőzést. A földkerekség egyik legjobb és legértékesebb csapatával játszottunk. A jövő héten mindent beleadunk, de a szurkolóinkra is szükségünk lesz. Az eredmény nem ideális, de ennél jobb teljesítményre vagyunk képesek a visszavágón. Derűlátó vagyok, talán még jobban, mint az első mérkőzés előtt.”

Philipp Lahm: „Egyértelműen jobbak voltunk, de nem tudtuk megakadályozni az összes ellentámadást. Igaz, a Real Madrid ellen ez lehetetlen, mert világszínvonalú csapat. Jobb eredményt akartunk elérni, de még semmi sincs veszve. A visszavágót a saját pályánkon játsszuk, az Allianz Arenában minden lehetséges.”

Manuel Neuer: „A Real Madrid nagyon jól védekezett, s veszélyesek voltak az ellentámadásai, igaz, tudtuk előre, hogy így lesz. Nehéz dolgunk lesz, de még minden elképzelhető.”

Arjen Robben: „Minden elismerésem a csapatnak. Jól játszottunk. Mi voltunk a jobbak, uraltuk a mérkőzést, de a lövéseinket mindig tudták blokkolni. Az eredmény nem igazán jó, de optimisták vagyunk a visszavágó előtt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.