Sofron: Érthetetlen, miért nincs itt Ladányi

A Krefeld Pinguine szélsője amondó, a kimaradt vezéregyéniség nélkül is helyt kell állni a vb-n.

2014. 04. 07. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elsőként állt ki Ladányi mellett, amikor kiderült, hogy a válogatott történetének legponterősebb játékosa kimarad a keretből. Miért posztolta ki a véleményét?
– Azt gondolom, ez a legkevesebb. Godó (Ladányi beceneve – a szerk.) nemcsak játékostársam – éveken át egy sorban szerepeltünk –, hanem a barátom, sőt a mentorom is, akitől rengeteget tanultam. Meggyőződésem, hogy 38 évesen is segítségére lenne a válogatottnak.

– Az edzőtábor első napján szóba került, Rich Chernomaz szövetségi kapitány megindokolta, hogy Ladányi miért maradt ki?
– Nem, de nem is várható el a szövetségi kapitánytól, hogy magyarázkodjon. Neki az a dolga, hogy kiválassza azokat, akiket a legjobbnak tart, s felkészítse a csapatot a világbajnokságra. Bármennyire is tisztelem Godót, most már nem szabad az ő sorsával foglalkoznunk, csakis  a vb-re kell összpontosítani.

– S milyennek látja a csapatot?
– Számomra is sok az új arc a keretben, ami azt mutatja, telnek az évek, már én sem a fiatalok közé tartozom. Nem lesz gond az elszántsággal, de az is biztos, hogy nagyon nehéz világbajnokság előtt állunk.

– Mennyire elégedett az idényével? Jó döntés volt Krefeldbe szerződni?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az első perctől kezdve minden úgy ment, mint a karikacsapás. Eleinte nyelvi problémáim voltak, gyötört a honvágy, a megszokottnál kevesebb lehetőséget kaptam, s bizony a német bajnokság, a DEL keményebb, mint az osztrák, az EBEL. Idehaza a Volánban már évek óra az első sorban játszottam, Krefeldben viszont csak a harmadikban. Az idény végére szerencsére belelendültem, felkerültem a második sorba, emberelőnyben is a jégen voltam, s jöttek a pontok. Összességében 53 meccsen 24 pontot szereztem, ami megfelelő, jövőre ezt szeretném 40-50 közé feltornázni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.