Szélesit kitiltották a Szusza Ferenc Stadionból

Miközben az Újpest készül a Fradi elleni derbire, a klub védőjét kitiltották a stadionból.

Ch. Gáll András
2014. 04. 02. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még három hét sem telt el Roderick Duchatelet melodramatikus elemekkel fűszerezett performansza óta – március 14-én zokogva jelentette be, hogy elvesztette a küzdelmet a „bűnözökkel” szemben, és hazatér Belgiumba –, s lám, tegnap immár széles mosollyal az arcán tartott győzelmi sajtóértekezletet az Újpest klubelnök-tulajdonosa. Közben a csapat megjárta a poklokat – igaz, a legsanyarúbb napokban egyik meccset nyerte a másik után –, mígnem múlt pénteken a kijelölt vagyonfelügyelő és az MLSZ is áldását adta arra, hogy a felszámolandó régi cég, az Újpest FC Kft. helyett immár az Újpest 1885 Kft. rendelkezzen az NB I-es licencjogokkal.

Tegnap elhangzott, hogy a belga klubelnök letétbe helyezett egy nagyobb összeget – pontosabban ott hagyta a felszámolt Újpest FC Kft. számláján –, amelyből ki lehet elégíteni a kft. hitelezőit. Már ha azok megnyerik a pereket

Visontai Csongortól, a klub jogászától azt is megtudtuk, hogy múlt pénteken 9 óra 10 perckor számolták fel az Újpest FC Kft.-t, s az MLSZ csak két órával később adta áldását a licencjogok átvitelére az Újpest 1885 Kft.-be. A kétórás interregnum idején bárki szabadon eligazolhatott volna a klubtól, de a játékosok kitartottak.

Miközben a klubházban tartott a sajtóértekezlet, a csapat az edzőpályán tréningezett a pénteki, Ferencváros elleni derbire. A mindig jól értesült szurkolókat hallgatva hajmeresztő történet bontakozott ki. Ezek szerint Szélesi Zoltán, a klub 27-szeres válogatott, 32 éves játékosa múlt kedden aláírta új szerződését, elfogadva fizetése felére csökkentését, majd szerdán húsz percet játszott is a Pécs elleni Magyar Kupa-visszavágón. A vasárnapi, szombathelyi bajnokin állítólag kezdőként számított rá Nebojsa Vignjevic vezetőedző, aztán az elutazás előtt mégis szóltak neki, hogy nem tarthat a csapattal, mert az MLSZ-nél nem regisztrálták az új, az Újpest 1885 Kft.-hez szóló szerződését, melyet aláírt. Azóta nincs meg a szerződése sem, sőt állítólag be sem jelentették az új kft.-hez, hanem maradt a felszámolt Újpest FC Kft.-nél.

Szélesit egyébként láttuk a tegnapi edzésen, de a többiekétől elütő szerelésben, úgy tudjuk, nem kaphatott az első csapatéból, saját cipőben, dresszben és sortban tréningezhetett csak. Sőt, pénteken nem teheti be a lábát a Szusza Ferenc Stadionba, azaz nemcsak hogy szó sem lehet játékáról a Ferencváros ellen, hanem még meg sem nézheti a derbit – legfeljebb a televízióban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.