60 millió eurós büntetést kapott a PSG és a City

Az UEFA még soha nem szabott ki ilyen súlyos pénzbüntetést. Az ok a pénzügyi fair play megsértése.

WL
2014. 05. 16. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA pénteken azt közölte, hogy a két klub emellett a Bajnokok Ligája következő idényére 25 helyett csak 21 játékost nevezhet. A City és a PSG egyúttal megállapodott az UEFA-val, hogy a soron következő két szezonra „jelentősen csökkenti” a futballisták átigazolására fordított összeget.

Története során az UEFA még soha nem szabott ki ilyen súlyos pénzbüntetést. A szövetség ugyanakkor jelezte, hogy ha a két klub a következő két évben maradéktalanul betartja a pénzügyi szabályokat, 40 millió eurót visszakap.

Az UEFA a PSG és a City mellett további hét klubra, köztük a török Galatasarayra és az orosz Zenyitre szabott ki kisebb büntetéseket hasonló okból.

A pénzügyi fair play szabályai a következő idényre vonatkozóan lépnek életbe, a néhány éves felkészülési időszak most ér véget. Az előírások célja, hogy a klubokat arra kényszerítsék: ne költsenek többet, mint amennyit megtermelnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.