A magyar boksz újabb klasszisa ment el profinak

Az Eb-bronzérmes, olimpiai és vb-ötödik Szellő Imre hazai istállónál, a Ferobox Eventnél profiskodik majd.

Deák Zsigmond
2014. 05. 15. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szellő Imre a 2007-es chicagói világbajnokságon bejutott a félnehézsúlyúak (81 kg) negyeddöntőjébe, ezzel vívta ki az indulási jogon a 2008-as pekingi olimpián. Itt szintén ötödik helyet szerzett, majd a 2010-es ankarai Eb-n a dobogó harmadik fokára állhatott. Belevágott az amatőr világszövetség (AIBA) félprofi csapatbajnoki ligája, a WSB küzdelmeibe, több klubban is megfordult, legutóbb a milánói Dolce & Gabbana Italia Thundert erősítette. Közben egy ideig hanyagolta az amatőr világversenyeket, de elsimultak az ellentétek, 91 kilóban Bocskai-emlékversenyt nyert, és elindult a tavalyi almati vb-n is.

Idén is bokszolt már WSB-istállója színeiben, méghozzá kiválóan, miközben a Profiboksz.hu információi szerint komoly olaszországi profi ajánlatot kapott. A 31 éves versenyző végül úgy döntött, hogy átlép a hivatásosok táborába, ám semmilyen szempontból nem veszíti el őt a magyar ökölvívás, hiszen végül magyar menedzsment mellett döntött. A Rácz Félix fémjelezte Ferobox Event rá tudott ígérni az olasz ajánlatra és hazacsábította a kiválóságot, Ha minden igaz, a júniusi szentesi gálán már szerepel is a hazai istálló színeiben. Amelynek egyértelműen a húzóembere lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.