Az újpestiek és a diósgyőriek is vágyakoznak

A szakvezetők szerint labdarúgóik elszántan és motiváltan készülnek a vasárnapi MK-döntőre.

TK
2014. 05. 21. 15:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő finálé sajtótájékoztatóján Szivics Tomiszlav, a DVTK és Nebojsa Vignjevic, az Újpest trénere is leszögezte, hogy egyértelműen a kupa elhódítása a céljuk, melyhez futballistáiknak a maximumot kell majd nyújtaniuk a pályán.

„Nagyszerű meccsre számítok, azt várom, hogy a magyar futball ünnepe lesz a találkozó. Ugyanakkor a jó játék még nem elég, mert utólag senkit sem fog érdekelni, hogy miként játszott a csapat, csak az, hogy ki győzött” – mondta Nebojsa Vignjevic. Az Újpest vezetőedzője szerint az dönt majd, melyik csapatban vannak erősebb egyéniségek, akik akkor teljesítenek a legjobban, amikor a leginkább kell. A szerb szakember hangsúlyozta, hogy tisztelik ellenfelüket, és elismerik az eddigi teljesítményét azzal együtt, de nyerni akarnak.

„Legyen ez a legrosszabb meccsünk a szezonban, csak győzzünk, mert egy döntőben az számít” – fogalmazott Szivics Tomiszlav, aki azt is elmondta, hogy a Ligakupában aratott győzelem nagy siker, ám a csúcs a Magyar Kupa elhódítása lenne. A tréner külön kiemelte, hogy sokat jelent számukra szurkolótáboruk, amely szerinte a legjobb az országban, s már csak a drukkereik miatt is szeretnék hazavinni a trófeát Miskolcra.

Simon Krisztián, az Újpest fiatal támadója korábban még nem játszhatott kupadöntőben, ezért is várja már nagyon a találkozót. Szerinte nagyon fontos a felkészülés, a héten elvégzett munka, s úgy érzi, kiváló a hangulat a csapatnál, mindenki maximálisan motivált a döntő előtt.

A diósgyőri futballistákat Debreceni András képviselte a sajtóeseményen, amelyen megjegyezte: ő már kétszer játszhatott az MK fináléjában, és mindkétszer győztes csapat tagja volt. Nagyon bízik benne, hogy harmadszor is nyer, ezzel pedig nemcsak ő, de a diósgyőri klub is a harmadik Magyar Kupa-győzelmét ünnepelhetné.

A Diósgyőrnél és az Újpestnél is akadnak még kérdőjelek az összeállítást illetően. A DVTK-nál Futács Márkó sérülése a legnagyobb gond: a válogatott debreceni edzőtáborából kedden hazautazó csatár vasárnapi szereplése erősen kérdéses. Szivics elmondta, hogy nagyon szomorú a támadó problémája miatt, de azért reméli, bevetheti majd játékosát. Az újpesti oldalon szintén egy csatár, Kabát Péter játéka bizonytalan. Vignjevic róla annyit jegyzett meg, hogy kisebb sérüléssel küzd, s jelenleg nem a csapattal, hanem külön edz, de bízik abban, hogy futballozhat majd.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője hangsúlyozta, az MLSZ abban bízik, hogy szenvedélyes, hangos és látványos biztatásban lesz részük az együtteseknek, de mindenki marad a sportszerűség keretein belül. A drukkerek a klubok, illetve a szövetség honlapján tájékozódhatnak majd a meccshez kapcsolódó információkról. Hozzátette még: amennyiben elfogynak a két klubnak és a „semleges” nézőknek kiadott belépők, a biztonsági szakemberekkel közösen vizsgálják majd meg további jegyek kibocsátásának lehetőségét.

A finálé, melynek győztese 10 millió forinttal gazdagodik, vasárnap 19 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.