Bajnok a Győr

Sorozatban hetedszer, összesítésben 11. alkalommal lett bajnok a Győr a női kézilabda NB I-ben.

LM
2014. 05. 15. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr vasárnap a Népligetben nyert könnyedén, most pedig hazai pályán diadalmaskodott 30-25-re. A vendégek csak a mérkőzés egy-egy szakaszában tudták megközelíteni Ambros Martin együttesét, amely a találkozó végére teljesen felőrölte a fővárosi zöld-fehéreket.

Ugyan a találkozó elején még a vendégek vezettek 2-1-re, a győriek egy 6-0-s sorozattal a tizedik percre megnyugtató előnyre tettek szert (7-2). Ettől kissé túlzottan is magabiztossá vált a csapat, a Ferencváros pedig ezt kihasználva egy gólra feljött (9-8). A hazaiak ezt követően kétszer is emberelőnybe kerültek, ezeket ki is használták, és a szünetre ismét megléptek (16-11).

A második félidőt kiválóan kezdte a Ferencváros, három gólra felzárkózott, azonban Kovacsicz kiállítása miatt ismét emberhátrányba került, ezt követően pedig Penának is le kellett ülnie. A Győr ezekben a percekben magabiztosan játszott, és újra ötgólosra duzzasztotta a különbséget (20-15). A hajrára a fővárosi zöld-fehérek elfáradtak, így a hazaiaknál már az általában kevesebb lehetőséget kapó játékosok is pályára léphettek, és a végén még az idény végén távozó játékosokat is „megtapsoltatta” Ambros Martin.

A Győrnek 1957, 1959, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 után ez a 11. bajnoki címe, amivel behozta az örökrangsorban a Ferencvárost.

A Győri Audi ETO KC – akárcsak tavaly – az idén is triplázott: az NB I-es siker előtt korábban megnyerte a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját is.

Női NB I, döntő, 2. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-25 (16-11)
A párharcot 2-0-s összesítéssel a Győr nyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.