Benedek Tibor listát írt

Benedek Tibor pólókapitány kihirdette az Eb-re készülő férfiválogatott 18 fős névsorát.

BuL
2014. 05. 20. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honi szövetség honlapján kedden közzétett névsorban nincs igazi meglepetés: a 13 barcelonai világbajnok kivétel nélkül helyet kapott, a további öt játékos – a kapus Lévai Márton, továbbá Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Kovács Gábor és Tóth Márton – pedig azok közül került ki, akik rendszeresen lehetőséget kaptak az évközi összetartásokon, a Világliga-selejtezőkön, illetve a Volvo Kupán.

„Szerettem volna egy fiatalt is behívni, elsősorban a tapasztalatszerzés miatt, de végül úgy alakult, hogy tizennyolcan leszünk, akik közül viszont mindenki bekerülhet, ezért nem akartam plusz egy embert a keretbe rakni” – mondta Benedek Tibor, aki a sérült, beteg pólósokra is kitért:

„Tény, nehéz volt dönteni, hiszen sok minden fenyegetett, többek között az is, hogy Vámos Marcinak komolyabb baja lehet. Szivós Marci remélhetőleg jövő hétfőn megkapja a zöld jelzést, Decker Ádám viszont megsérült, Hárai Pufi szintén, de még mindig jobb a helyzet, mint tavaly, amikor Kis Gabinak elrepedt a bordája” – ismertette a „kórlapot” a kapitány.

Hozzáfűzte, reményei szerint két héten belül mindenki teljes értékű lesz.

„Úgy segítünk, hogy a 26-án induló felvezető héten még nem lesz olyan mértékű a terhelés, azaz lehet nyalogatni a sebeket” – fogalmazott.

A Bajnokok Ligája hatcsapatos döntőjében, a barcelonai Final Sixen külföldi klubcsapataiban vízbe szálló hármas – a Varga fivérek, Dániel és Dénes, továbbá Madaras Norbert – június 6-án csatlakozik a többiekhez. Benedek Tibor szerint egy hét regeneráció bőségesen elegendő:

„Ennyi idő alatt pont ki tudják pihenni magukat, ha ennél többet hagynának ki, akkor már komoly teljesítmény-visszaeséssel kellene számolni” – jelentette ki a szakvezető.

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.