Berobbanhat a szófiai Eb-n az ifjú magyar hölgy

A 16 éves Makra Noémi a tornászok csütörtökön kezdődő szófiai kontinensviadalán több döntőbe is bejuthat.

2014. 05. 14. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak idején az olimpai, világ- és Európa-bajnok Ónodi Henrietta ugyancsak Békéscsabán pallérozódott Unyatinszki Mihály és felesége, Unyatinszkiné Karakas Júlia kezei alatt mint a magyar női tornasport jelenlegi üdvöskéje. S Makra Noémi is jó úton jár, mi több öles léptekkel halad előre. A tavalyi moszkvai Eb-n az összetett versenyben a 11., majd az antwerpeni világbajnokságon a 14. helyen végzett, és ami még nagyobb szó: a belga városban hajszállal maradt le a talaj döntőjéről, összesítésben a kilencedik legjobb lett a földkerekségen.

Sokoldalúságát mutatja, hogy idén a cottbusi Világkupán nem éppen gyenge mezőnyben gerendán lett aranyérmes, felemás korláton harmadikként zárt, majd az eszéki Vk-n felemás korláton ezüstöt szerzett. Szófiába úgy utazott el, hogy most már mindenképpen szeretne Eb-n szerenkénti döntőbe jutni, amire meglátása szerint felemás korláton és gerendán van a legtöbb esélye.

Draskóczi Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Makra a pódiumedzésen kifogástalanul teljesített, kisebb sérülése már a múlté, miként Böczögő Dorinának is. A csapatverseny csütörtöki selejtezőjében válogatottunkat a két tornásznő mellett még Csillag Tünde alkotja, azaz mind a négy szeren ők tornásznak. Az értékelésbe valamennyi pontszám beleszámít, s a legjobb nyolc együttes kerül be a szombati csapatdöntőbe, illetve szerenként a legjobb nyolc versenyző, országonként kettő a vasárnapi szerenkénti finálékba. Ahova Makra Noémit nagyon várjuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.