Cáfolja az MLSZ Garancsi István kijelentéseit

A keddi Ligakupa-döntő (DVTK–Videoton 2–1) után előbb Szivics illetlenkedett, majd Garancsi nyilatkozott.

Ch. Gáll András
2014. 05. 15. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alábbiakban szöveghűen közöljük az MLSZ-kommünikét:

„A Videoton FC tulajdonosa a keddi Ligakupa-döntő után a székesfehérvári csapat hivatalos honlapjának adott interjújában olyan téves és valótlan tartalmú állításokat tett, amelyek mellett a szövetség nem mehet el szó nélkül. A Garancsi úr által említett, és általa tévesen eltussoltnak minősített ügyek tekintetében, a szövetség minden esetben az előírások szerint intézkedett, az alábbiak szerint:

Tomiszlav Szivics legutóbb 2014. március 18-án fegyelmi büntetést kapott a Fegyelmi Bizottságtól. Ezt követően, 2014. május 4-én a DVTK vezetőedzője a Haladás elleni bajnoki mérkőzést követő tévés nyilatkozatában csalással vádolt meg sportszakembereket, ezzel megsértette az MLSZ Fegyelmi Szabályzatát. Emiatt a mérkőzést követő első fegyelmi bizottsági ülés napján, 2014. május 6-án megindult ellene a fegyelmi eljárás, amelynek a következő állomása, a vezetőedző jövő keddi meghallgatásával tartandó tárgyalás. Továbbá, sajnálatosan, a 2014. május 13-i Ligakupa-döntőn ismét olyan események történtek, amelyek – dokumentáltan már a mérkőzés estéjén – a mérkőzés ellenőri jelentésben, egyben az MLSZ hivatalos informatikai rendszerében rögzítésre kerültek, és amelyek alapján már a mai napon elindult egy újabb fegyelmi eljárás folyamata – még azt megelőzően, hogy Garancsi úr nyilatkozott volna klubja honlapjának.

A Videoton FC első embere tehát valótlanul állította, hogy az MLSZ a fenti ügyeket eltussolta, illetve el kívánja tussolni. Mint minden más esetben, ezúttal is dokumentumokkal igazolható, hogy az eljárás a szokásos rendben, a szabályok szerint elindult és lezárult, illetve folyamatban van. Úgy tűnik, érdemes ismételni a közismert tényt, hogy a fegyelmi eljárásokat nem egy személy, nem a főtitkár vagy az elnökség valamely tagja indítja, vagy nem indítja el, hanem a mérkőzésről készült ellenőri jelentések alapján, hivatalból, rendszerszerűen indul az eljárás, amelyet a szabályzatok által előírt módon, bizottsági ügymenetben bonyolítanak le.

Ami pedig a fegyelmi eljárások végeredményét illeti, a Videoton FC tulajdonosa, mint a magyar labdarúgás egyik meghatározó szereplője nyilvánvalóan tudja, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága elfogulatlan, független külsős tagokból áll, a Fegyelmi Szabályzat előírásai alapján, mindenkor objektív mércét alkalmazva jár el a vétkes sportszakemberekkel, játékosokkal, klubokkal szemben.

Az elmúlt időszak történései nyomán az MLSZ a leghatározottabban visszautasítja mind Tomiszlav Szivics, mind Garancsi István, közvetlenül vagy áttételesen a szövetség vezetői, alkalmazottai és a független társadalmi szereplők becsületébe gázoló, minden alapot nélkülöző vádaskodását. Az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulások sportszakemberhez, sportvezetőhöz méltatlanok. Mivel ezek a meggondolatlan nyilatkozatok ártanak az egész magyar labdarúgás ügyének, a szövetség – egyetértve Garancsi István felvetésével, mely szerint a labdarúgás szereplőinek tenniük kell „a pályán kívüli hadviseléssel” szemben – a fenti tájékoztatással a maga részéről lezártnak tekinti a kérdést.

MLSZ Kommunikáció”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.