Diego Costa már csak a kancák méhlepényében bízhat

Diego Costa emberi számítás szerint nem játszhat a szombati BL-döntőben. Hacsak a kancák nem segítenek

Ch. Gáll András
2014. 05. 22. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol válogatottal a brazíliai világbajnokságon is érdekelt Costa kedden utazott Belgrádba az Atlético fizioterapeutája, Óscar Pitillas kíséretében. A sérült csatár a világszerte híres (hírhedt?) Marijana Kovacevic klinikáján próbál meggyógyulni szombatig, hogy játszhasson az Atlético Madrid – Real Madrid Bajnokok Ligája-döntőn.

Costa már hosszabb ideje sérült, és vasárnap, a Camp Nouban kiújult korábbi izomsérülése, s az első jelentések arról szóltak, hogy nincs esély játékára szombaton Lisszabonban. A játékos és klubja azonban nem akar ebbe belenyugodni, ezért döntöttek úgy, hogy igénybe veszik a belgrádi csodadoktor szolgálatait.

Kovacevic már számos világnagyságot meggyógyított különös terápiájával, melynek lényege, hogy kancák méhlepényéből készített kivonattal dörzsöli be és masszírozza a sérült területet, legyen szó húzódásról, ficamról vagy vérömlenyről. Mindez elektromos kezeléssel kombinálja, s a hatás állítólag meseszerű: többek között Robin van Persie, Frank Lampard, Albert Riera (amikor a Liverpool játékosa volt), Vincent Kompany, Dejan Stankovic és Marko Pantelic (Ajax) is a „hivatalos” gyógyulási idő töredéke alatt épült fel sérüléséből. Legutóbbi sztárpáciense Wayne Rooney volt, akit a Bayern elleni BL-visszavágó előtt gyógyított meg – más kérdés, hogy így is simán kiesett a Manchester United.

A szerb hatóságok 2009-ben kuruzslás miatt eljárást indítottak a csodadoktor ellen, de manapság ismét gőzerővel működik a klinikája. Olyan nagy sikerrel, hogy amikor Rafa Benítez a Liverpool menedzsere volt, le is akarta szerződtetni Kovacevicet a klubhoz, a hölgy azonban visszautasította a nyilvánvalóan nem pitiáner ajánlatot. Ebből sejthető, hogy nem fillérekért fogadja a világ minden tájáról a gyors gyógyulásban reménykedő labdarúgókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.