Eto'o: Mourinho bolond, nem tudja, mit beszél

A Chelsea kameruni csatára 33 évesen nem tartja magát öregnek, s a következő idényben is a BL-ben akar szerepelni.

NM
2014. 05. 15. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a 2013–2014-es idény a Chelsea számára, s Samuel Eto’o, a csapat kameruni csatára elérkezettnek látta az időt arra, hogy szóban is visszavágjon a gárda vezetőedzőjének.

José Mourinho még februárban beszélt arról zárt körben, az a gondja, hogy nincs csatára. Még Eto’o a legjobb, de ki tudja, ő hány éves: 32, netán 35. A felvétel nyilvánosságra került, ami nyilván nem használt a portugál tréner népszerűségének.

Eto’o például, amikor a legközelebb gólt rúgott, egy derékfájós öregembert utánozva ünnepelt. Csütörtökön így olvasott be Mourinhónak.

„33 éves vagyok, nekem higgyenek, ne annak a bolondnak, aki öregembernek csúfolt. S látniuk kell, ez az öregember jobb volt a fiataloknál. Sokan arra számítanak, hogy az Egyesült Államokban vagy a Közel-Keleten fejezem be a pályafutásomat. Ám tévednek, jövőre is a Bajnokok Ligájában akarok szerepelni. Hogy melyik klubbal? Azt most még nem mondom meg” – jelentett ki harcosan a kameruni csatár.

Eto’o negyedik világbajnokságára készül Kamerunnal, s állítja, négy év múlva meglesz az ötödik, sőt a hatodikat sem zárja ki, amivel egyedüliként lenne csúcstartó.

„Fizikálisan és mentálisan is kiváló állapotban vagyok, miért ne futballozhatnék akár 42 éves koromig?” – mondta, ami után kételkedhetünk szavai komolyságában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.