Ezzel az új szabállyal kicsit más lenne a foci

Az UEFA a sérülést okozó játékos átmeneti kiállítását fogja javasolni a sportág szabályalkotó testületének.

WL
2014. 05. 14. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának olasz vezetője az esti Európa-liga-döntő előtt rendezett torinói sajtótájékoztatón beszélt erről.

„Ezt az új szabályt fogjuk javasolni az IFAB-nak: a sérülést okozó játékos arra az időre hagyja el a pályát, amíg a sérült futballista be nem kapcsolódik ismét a játékba, vagy a helyén csapatba nem áll egy cserejátékos” – bontotta ki az elképzelést.

A jelenlegi gyakorlatot igazságtalannak tartja Collina, mivel a vétkes futballista – bár figyelmeztetést kap – a pályán maradhat, miközben a vétlen csapat emberhátrányban kénytelen játszani egy ideig.

Az új szabály – amint azt a korábbi játékvezető pontosította – csak arra az esetre lenne vonatkoztatható, ha a bíró a veszélyesnek minősített mozdulatért sárga lapos figyelmeztetésben részesíti a szabálytalankodót.

Az IFAB a rendes ülését – amely jogosult a játékszabályok módosítására – általában február végén, március elején tartja, így az új javaslatot illetően vélhetően majd csak jövőre foglalhat állást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.