Falcao reménykedhet

A Monaco térdszalagszakadásból lábadozó csatára szerepel a kolumbiai bő keretben.

NM
2014. 05. 14. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kolumbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Jose Pekerman – aki a 2006-as világbajnokságon az argentin csapatot irányította – egyelőre csak 29 fős bő keretet hirdetett a vb-re. Részben, sőt főképp valószínűleg éppen Radamel Falcaóra tekintettel.

A kolumbiaiak gólvágója januárban egy uli-buli francia kupameccsen szenvedett térdszalagszakadást. Normális esetben ez azt kellett, hogy jelentse: számára ugrott a világbajnokság. Amibe azonban nemcsak ő, hanem egész Kolumbia nem volt hajlandó beletörődni. A műtét után, betegágyán még Kolumbia köztársasági elnöke is meglátogatta.

A játékos rehabilitációja jól halad, ő maga áprilisban már úgy nyilatkozott, ott lesz a vb-n.

A selejtezők is azt mutatták, Falcao jelenléte meghatározó Kolumbia számára, a támadó 13 mérkőzésen 9 gólt szerzett.

Rajta kívül Eder Alvarez Balanta (River Plate), Juan Cuadrado (Fiorentina), Fredy Guarin (Internazionale) és James Rodriguez (Monaco) ismert név a kolumbiai keretben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.