Gera Zoltán még álmodozik a Bajnokok Ligájáról

Korántsem biztos, hogy Gera Zoltán nem a West Bromwichnál folytatja. Vannak ajánlatai a 35 éves magyarnak.

Ch. G. A.
2014. 05. 15. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában sokat írtak hétvégén a távozásáról. Tényleg klubot vált?
– Érdekesen alakult az elmúlt pár nap, hiszen a szurkolók már elbúcsúztak tőlem, de én arról nem tudok, hogy a klub már jelezte volna azt, hogy nem számolnak velem. A szerződésem valóban lejár és az is igaz, hogy utolsó pár hét nem tett jót, de szerencsére most már rendben vagyok. Jelenleg zajlik az egyeztetés a klubbal, kiderül a napokban, hogy nekik mi az elképzelésük, akarják-e, hogy maradjak. 1-2 hét múlva többet fogok tudni, de egyébként is bőven van most idő a legmegfelelőbb lehetőséget megtalálni. A képviselőim azzal biztattak, hogy biztosan lesznek lehetőségeim, akár Angliában, akár más országban.

Hol folytatná legszívesebben?
– Számomra a legfontosabb, hogy olyan klubnál folytassam, ahol esélyem van sokat játszani. Anglia előnyt élvez, mert már a családomra is tekintettel kell lennem. Két gyermekem van, egyikük már iskolába jár, alaposan meggondolnánk azt, ha elhagynánk az országot. Itt jól érezzük magunkat, ráadásul engem is jobban ismernek.

Csak a Premier League jöhet szóba vagy a Championship is?
– Egyértelműen a PL lenne a legmegfelelőbb a számomra, mert annak stílus jobban passzol hozzám, a másodosztály egyébként is sokkal megterhelőbb, lényegesen több meccs. Ha csak oda hívnának, azt erősen megfontolnám, hogy mennék-e. Mert van még olyan álmom is, hogy esetleg a Bajnokok Ligájában szerepeljek. Ha olyan klubtól érkezne megkeresés, amellyel erre jó esélyem lenne, akkor elképzelhető, hogy még úgyis bevállalnám, hogy a bajnokság szintje nyilván gyengébb lenne a Premier League-nél.

Sérülés miatt hagyta ki a bajnoki hajrát. Ez mennyire nehezítheti meg az esetleges klubkeresést?
– Egy éve rosszabb helyzetben voltam, hiszen akkor olyan időszak volt mögöttem, amikor tényleg nem sokat játszottam, míg ebben a szezonban volt azért jó pár meccsem, talán emlékezetes is, az mindig előnyt jelent, ha több mérkőzés van a lábakban. Egyébként most is rendben vagyok, valójában egy kisebb húzódásom volt, de már túl vagyok rajta. Annyi történt, hogy mivel a klub már kiharcolta az utolsó előtti fordulóban a bennmaradást, nem volt értelme kockáztatni. Azzal egyébként, hogy vége a szezonnak, nem értek egyet, számomra ez nincs így. Egy kis pihenő után folyamatosan edzeni fogok, szeretném szinten tartani magam. Nagyon bízom abban, hogy most sérülésmentes évek következnek, szeretnék még sikeres szezonokat magam mögött tudni majd.

Az interjú teljes egészében a csakfoci.hu-n olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.