Görbe és Nagy László, ezúttal pótmama és pótpapa

Görbiczék BL-diadal után, Nagy Lászlóék a Final Four előtt kézilabdáztak hátrányos helyzetű kisgyermekekkel.

Ch. Gáll András
2014. 05. 20. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klasszis sportolókra általában igaz, hogy előbb a labda, aztán a baba. Kedden dél tájban, Veszprémben, az MVM Arénában azonban, ha nem is a babáké, de hátrányos helyzetű kisgyermekeké volt az elsőbbség. Méghozzá úgy, hogy ők is (kézi) labdázhattak, közösen játszhattak Magyarország két legjobb kézilabda csapatával és kapitányával, Görbicz Anitával és a győri lányokkal, valamint Nagy Lászlóval és a veszprémi fiúkkal.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., a kétszeres EHF-győztes Győr kiemelt főszponzora és az MKB-MVM Veszprém KC névadó szponzora különleges eseményt szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közreműködésével. Harmincegy hátrányos helyzetű gyermek, lehetett a tanúja annak az egyedi eseménynek, amint veszprémi és győri klasszisok először – és minden bizonnyal utoljára – közösen tréningeznek, ráadásul a kicsiket is bevonták a játékba.

Az egyik ámulatból a másikba esők gyermekek jutalomútja az MVM Arénába vezetett, ahol először körbejárták a létesítményt, majd megnézhették a kézi-bl végjátékára készülő férficsapat edzését. Ezt követően jött a legkülönlegesebb ajándék: a csarnokba megérkeztek a győri női kézilabdások, és közös kézizésre invitálták az addigi ifjú nézőket a pályára. A mini edzés természetesen az autogramosztás és közös fotók készítése sem maradhatott el.

Az élmény természetesen feledhetetlen – és a gesztusok arról árulkodtak, mindkét fél számára az.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.