Győzött a fiatalság

Rapport Richárd nagy fölénnyel, 3,5-0,5-re felülmúlta Portisch Lajost a generációk csatájában.

2014. 05. 03. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portisch Lajos a pénteki két játszmában egyaránt jobban állt, ám a parti kritikus pillanataiban megremegett a keze, ami korábban nem volt rá jellemző. Mentségére legyen mondva, a rapid nem az ő műfaja, klasszikus időbeosztású partiban valószínűleg megtalálta volna a helyes folytatást.

Szombaton harmadik nekifutásra világossal ismét Portisch nagymester pozíciója tűnt kedvezőbbnek, ám Rapport Richárd kiváló taktikai csapást talált, amivel eldöntötte a mérkőzést. A negyedik felvonásban az ifjú kiválóság megkegyelmezett a legsikeresebb magyar sakkozónak, a 21. lépésben döntetlen kínált, így Portisch Lajos legalább fél pontot szerzett.

A páros meccs felvezetéseként Portisch Lajos azt mondta, azért kell neki játszania Rapport Richárddal, mert a magyar ranglista vezetői nem vállalják a kihívást. A közeljövőben ez a találkozás azonban még létrejöhet, avagy egyre nehezebben lesz elkerülhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.