Hivatalos: Luis Enrique a Barcelona kispadján

A Real Madrid után a katalánoknál nyolc év alatt 300 mérkőzést futballozott szakember két évre írt alá.

Deák
2014. 05. 19. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luis Enriquét nevezték ki a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A spanyol tréner, aki az egy idény után távozó argentin Gerardo Martino helyét veszi át, két évre szerződött. A 44 éves Luis Enrique 1991 és 1996 között a Real Madridban futballozott, majd 2004-ig a Barcelonában játszott. A válogatottban 62-szer szerepelt.

Edzőként a Barcelona második csapatánál mutatkozott be, majd az AS Romát irányította, a hétvégén zárult idényben pedig a Celta Vigo kispadján ült, de már pénteken bejelentette, hogy a szezon végén távozik posztjáról.

A Barcelona Gerardo Martinóval a negyeddöntőig jutott a Bajnokok Ligájában, kikapott a spanyol Király Kupa döntőjében és második lett a spanyol bajnokságban, a Primera Divisiónban.

A katalán klub az edzőváltás mellett arról is hírt adott hétfő este, hogy nem tartják meg a kapus José Manuel Pintót, helyére a német Borussia Mönchengladbach 22 éves hálóőre, Marc André Ter Stegen érkezik. Továbbá visszatér a Barcához a 21 esztendős brazil Rafinha Alcántara a Primera Divisiónban játszó és legutóbb éppen Luis Enrique irányította Celta Vigótól, valamint a 20 éves Gerard Deulofeu az angol élvonalbeli Evertontól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.