Hosszú Katinka felülmúlta Michael Phelpst

Hosszú Katinka Kaliforniából átrándult Észak-Karolinába, és repesztett egy országos csúcsot 200 m gyorson.

Ch. Gáll András
2014. 05. 17. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú Katinka már három hónapja tartózkodik második hazájában, az Egyesült Államokban, de most átruccant férjével, Shane Tusuppal San Franciscóból Észak-Karolinába, a charlotte-i Arena Grand Prix viadalra. Egy kicsit megszakítani a sziklakemény edzések monotóniáját.

A kezdés remekül sikerült, világbajnoknőnk megnyerte a 200 méteres gyorsúszást 1:56.30 perces új országos csúccsal, a szám londoni olimpiai bajnoka, az amerikai Allison Schmitt (1:56.41 p) előtt. A régi országos csúcsot a már visszavonult Mutina Ágnes tartotta 1:56.47-tel a 2009-es római vb óta, ahol még az úgynevezett szuperdresszekben úsztak. Így Hosszú országos csúcsa talán még értékesebb. Ez az 1:56.30 perc a világ idei hatodik legjobb ideje.

Hosszú a 200 gyors után a 400 méter vegyest is megnyerte 4:37.85 perces idővel, öt másodpercet verve a második helyezett amerikai Becca Mannre.

Michael Phelps megnyerte első versenyét visszatérése óta, a 100 méteres pillangóúszásban 52.13-as közepes idővel győzött, de nagy ellenfele, Ryan Lochte ezúttal a nézőtérről figyelte a történéseket, mivel térdsérülés gyötri. Szóval, Katkának jobban ment, mint a 18-szoros olimpiai bajnoknak

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.