Kiesett a tavalyi ezüstérmes a hoki-vb-n

Svájc a Lettország elleni 3-2-es győzelemmel Finnországnak kaparta ki a gesztenyét. Kialakult a negyeddöntő mezőnye.

2014. 05. 20. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szegény lettek nem tudtak felállni a hétfő esti sokkból, amikor bírói segédlettel kaptak ki a házigazda fehéroroszoktól. Eleve kevés idejük maradt pihenni, hiszen kedden már 15.45-től kellett játszaniuk Svájccal.

Az alpesiek a tavalyi vb ezüstérmesei, ám idén az olimpián és itt, a világbajnokságon is gyengélkedtek. Lettországot ugyan legyőzték 3-2-re, de így is kiestek. A finneknek kaparták ki a gesztenyét, akiket a lettek még megelőzhettek volna.

Ezzel mindkét csoportban eldőlt, hogy melyik négy csapat jut a legjobb nyolc közé. Az A csoportban a szlovákok hiába verték meg a dánokat, s fogták be pontszámban a cseheket és a franciákat, megelőzni nem tudják őket, mert mindkettőtől kikaptak.

A két esti mérkőzés már csak a helyezésekről, s így a negyeddöntő párosításáról dönt. Az A csoportban a Csehország–Franciaország találkozón a győztes lesz a harmadik, a vesztes a negyedik. A B csoportban az Oroszország–Fehéroroszország presztízsmeccsen a házigazdák esetleges sikerükkel megelőzhetnék az Egyesült Államokat, s feljöhetnének a második helyre.

Keddi eredmények
A csoport:
Kanada–Norvégia 3-2
Szlovákia–Dánia 4-3
Csehország–Franciaország 19.45

A továbbjutók: Kanada, Svédország, Csehország, Franciaország

B csoport:
Egyesült Államok–Németország 5-4
Svájc–Lettország 3-2
Oroszország–Fehéroroszország 19.45

A továbbjutók: Oroszország, Fehéroroszország, Egyesült Államok, Finnország

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.