Lékó is a B középpel szurkolt a Szegednek

Első számú sakkozónk a helyszínen ünnepelte a kézisek kupagyőzelmét, amiből erőt merít a sakkolimpia előtt.

2014. 05. 21. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Még most is rekedt vagyok, két napon keresztül teli torokból üvöltve szurkoltam a kézilabdásoknak. Óriási élmény volt, hogy a helyszínen ünnepelhettem az EHF-kupa-győzelmüket” – mesélte Lékó Péter a Magyar Sakkszövetség sajtótájékoztatóján, amelyet elsősorban az olimpiai kerethirdetés miatt rendeztek meg.

Első számú nagymesterünk annak már kevésbé örült, hogy Budapesten délelőtt tizenegykor meg kellett jelennie, a sakkozók ugyanis közismerten éjszakai életet élnek.

„»Hajnali« hétkor keltem, amihez nem vagyok hozzászokva, igaz nem olyan rég Moszkvából hazatérve is korán ébredtem” – jegyezte meg láthatóan feldobottan, amit így indokolt: „az előző évem nagyon kemény és sűrű volt, Anand szekundánsaként nagyon sok munkám volt, a világbajnoki páros mérkőzés idején majdnem egy hónapon keresztül csak napi három órát aludtam. De most úgy érzem, egyenesbe kerültem.”

Lékó virágnyelven elárulta, a Carlsen elleni októberi visszavágón nem segít Anandnak, mert inkább a saját feladataira összpontosít. Júliusban a hagyományos dortmundi szuperversenyen szerepel, augusztusban pedig a válogatott éltáblásaként a sakkolimpián.

Az ötfős csapatot egyelőre nem, csupán a nyolcfős keretet hirdették ki. E szerint a Polgár Judit, Almási Zoltán, Balogh Csaba, Rapport Richárd, Erdős Viktor, Berkes Ferenc, Lékó Péter és Bánusz Tamás nyolcasból kerül ki az öt induló. Rapport Richárd a sakkolimpián mutatkozhat be a magyar válogatottban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.