Magyar virtus: újra a százban és a kétszázban

Babos Tímea és Fucsovics Márton a Roland Garros selejtezőjében bizonyíthatja, hogy több fiatal tehetségnél.

Deák
2014. 05. 20. 1:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már e rövid eredményfelsorolás jelzi, tehetségben nincs hiány egyiküknél sem, ám ez még messze nem jelenti azt, hogy klasszisként öregbítsék a hazai tenisz hírnevét Körmöczy Zsuzsa, Temesvári Andrea, vagy Asbóth József, Gulyás István és Taróczy Balázs méltó utódjaként.

Most momentán annak kell örülnünk, hogy Babos a világranglistán visszakerült a top 100-ba, Fucsovics pedig a top 200-ba. Honfitársnőnk 2012 augusztusában volt 59. is a sorban, de előbbre egyelőre nem jutott, többek között azért, mert Grand Slam-torna főtábláján egyesben hét próbálkozásából csupán egyetlen győztes meccsre futotta. Idén borzasztóan, nyolcas vereségsorozattal indította a szezont, csak március legvégén Monterreyben, korábbi egyetlen WTA-diadala színhelyén tört meg az átok. Aztán eggyel alacsonyabb szintre lépett, ITF-viadalokon indult, s jól tette. Előbb a japán Gifuban végzett az élen, majd Prágában jutott az elődöntőig, így a legfrissebb világranglistán tízet javítva a pozícióján, pont a 100. helyre rukkolt előre.

Babos Tímea ezen a héten már a Roland Garroson lép pályára, az egyes selejtezőjében kezdi meg szereplését, párosban már eleve főtáblás, társa az amerikai Varvara Lepchenko lesz. Fucsovics szintén a francia fővárosban szerepel a napokban, hogy kvalifikálja magát a legjobb 128 közé – első ellenfele a fehérorosz Uladzimir Ignatik (256.) lesz –, ami még sosem sikerült neki a felnőttek között GS-viadalon. Két hete itthon, a szegedi Davis-kupatornán már megmutatta, hogy a nála gyengébbeket magabiztosan veri, az euro-afrikai zóna II-es csoportjába visszajutott magyar válogatott vezéregyéniségének bizonyult. Januárban kis híján felfért az Australian Open főtáblájára, februárban eddigi legjobbjaként 173. volt a sorban, majd némi visszaesés után múlt héten a heilbronni challenger versenyen kivívott döntőjével újra ott a legjobb 200-ban, épp 200.-ként.
Vigyázó szemünket tehát ezen a héten Párizsra vetjük, hogy lássuk, merre lép tovább a két legjobb magyar teniszező.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.