Makra Noémi nyolcadik lett a torna-Eb-n

A 16 éves békéscsabai versenyző ugrásban ott volt a kontinens legjobbjai között.

FT
2014. 05. 18. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gerendán világkupa-győztes Makra az első ugrását szépen végrehajtotta, 13,958 ponot kapott rá, a másodikat azonban nem sikerült az eredeti tervek szerint bemutatnia. A békéscsabai versenyző másodikra eleve „kevésbé értékes” ugrással rukkolt ki, amelyre 12,766 pontot kapott. Összpontszáma 13,362 lett, ezzel a nyolcadik helyen végzett az ugrás döntőjében.

– Noémit vélhetően a dobbantó zavarta meg, így a lendülete nem volt megfelelő, és egy kisebb típusú ugrást hajtott végre második ugrásként. Ez is mutatja, hogy több tapasztalatra és több versenyrutinra van szüksége. Szerettük volna, hogy több szeren is döntős legyen, végül a legkevésbé várt ugrás jött össze – nyilatkozta Draskóczy Imre női szövetségi kapitány a Magyar Tornaszövetség hírlevelében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.