Malkin igen, Crosby nem

Az NHL rájátszásából kiesett Pittsburgh Penguins orosz sztárja csatlakozik a vb-kerethez. Crosby inkább pihen.

2014. 05. 16. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ízlés kérdése, hogy kinek melyik hokis csúcsesemény az érdekesebb: az NHL-rájátszás vagy a világbajnokság. Ha viszont a kettő összekapcsolódik, akkor az izgalmak hatványozódnak.

A hét talán legnagyobb feltűnést keltő eredménye, hogy a New York Rangers 4-3-as összesítéssel kiverte a lényegesen esélyesebb Pittsburgh Penguinst az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében. Ami után egyből megkezdődött a spekuláció, hogy a „Pingvinek” két sztárja, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin közül valamelyik csatlakozik-e a világbajnokságon szereplő válogatotthoz.

Nos, Crosby inkább a pihenést választotta. „99 mérkőzést játszottam ebben az idényben, ebből hatot az olimpián, most pihenésre van szükségem, hogy kiheverjem az NHL-búcsút” – tudatta klubján keresztül a kanadai klasszis.

Malkin viszont úgy döntött, beszáll az orosz válogatottba. Igaz, útközben hazafelé Minszk különben is útba esik, ráadásul az oroszoknak ki kell köszörülni a Szocsiban szerzett csorbát. A szbornaja eddig mind a négy mérkőzését megnyerte a vb-n, s vezeti a B csoportot.

A kiírás szerint mindkét csoportból az első négy jut be a negyeddöntőbe, a két utolsó pedig kiesik a divízió I/A-ba, ahol a magyar válogatott is szerepel. Az tűnik valószínűnek, hogy Olaszország és Kazahsztán száll alá, csakúgy mint 2012-ben.

Az állás négy forduló után:
A csoport: 1. Svédország 11 pont, 2. Kanada 10, 3. Csehország 6 (11-10), 4. Norvégia 6 (10-10), 5. Franciaország 5, 6. Szlovákia 4, 7. Dánia 3 (8-14), 8. Olaszország 3 (3-10)

B csoport: 1. Oroszország 12 pont, 2. Lettország 9, 3. Finnország 6 (10-7), 4. Egyesült Államok 6 (15-15), 5. Fehéroroszország 6 (9-12), 6. Németország 5, 7. Svájc 3, 8. Kazahsztán 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.