Márquez–Pacquiao: jön az ötödik csúcstalálkozó?

A veterán mexikói bunyós Mike Alvarado kipontozásával szerzett jogot a Fülöp-szigeteki sztár újabb kihívására.

Deák
2014. 05. 18. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A papírformának megfelelően pontozásos győzelemmel abszolválta a Mike Alvarado elleni, szombat éjszakai mérkőzését Juan Manuel Márquez. Az újra megnyitott Los Angeles-i Fórum csarnokban megrendezett WBO váltósúlyú eliminációs összecsapás nagy részében a főként kontrákra építő mexikói veterán klasszis dominált, és halványabb amerikai riválisa csak a találkozó középső meneteiben tudott magasabb fokozatba kapcsolni. Márquez a 8. felvonásban padlóztatta Alvaradót, de gyorsan visszakapta a kölcsönt, ugyanis a 9. etapban már rá számolt Pat Russell vezetőbíró. A mérkőzés végül nem fejeződött be idő előtt, a pontozók pedig egyhangúan az 1,4 millió dollárt kereső Márquezt látták jobbnak (117-109, 117-109, 119-108), aki nem csak a WBO nemzetközi bajnoki övét gyűjtötte be, de belépőt váltott egy Manny Pacquiao elleni ötödik mérkőzésre is.

Először épp egy évtizede, 2004 májusában találkoztak, és még pehelysúlyban döntetlenre mentek egymással, majd következett két szoros Fülöp-szigeteki pontozásos siker. Legutóbb, 2012 őszén aztán a mexikói brutális kiütéssel vett elégtételt, épp ezért mégsem biztos, hogy bevállalja az újabb derbit. „Most pihenek egy nagyot, aztán majd meglátom, mit csinálok. A magam, a családom és a mexikói drukkerek érdekében fogok dönteni” – nyilatkozta a mérlegét 56-7-1-ra alakító Márquez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.