Megkezdte a támadást Klein Dávid

A hegymászó kedd hajnalban indult neki a Csomolungmának, 25-én érhet fel a csúcsra.

LM
2014. 05. 20. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette, hogy a hétvégére ha nem is ideális, a körülményekhez képest jó időjárást jeleznek a meteorológiai prognózisok.

Ha Klein sikerrel jár, ő lesz az első magyar, aki oxigénpalack nélkül mászta meg a Föld legmagasabb csúcsát. Erre a teljesítményre a világon eddig összesen mintegy kétszázan voltak képesek.

A hegymászó az MTI-nek elmondta: ha elsőre nem sikerül feljutnia a csúcsra, még egyszer fog próbálkozni, amennyiben fizikai állapota és a időjárási viszonyok is engedik. Az ehhez szükséges stratégiát, logisztikai hátteret kiépítette, és – a jelenlegi meteorológiai prognózisok szerint – június elején ismét nyílik egy úgynevezett időjárási ablak, amely lehetővé tesz egy esetleges újabb csúcstámadást.

Az expedíció pénzügyi hátterét biztosító Spar korábban már jelezte, hogy a támogatásnak nem feltétele a sikeres csúcsmászás.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.