Messi: Ezt a lehetőséget nem hagyhatjuk ki!

Felvillanyozódott a váratlanul kapott lehetőségtől a Barca teljes játékosállománya, még Lionel Messi is.

Ch. Gáll András
2014. 05. 09. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hirtelen felélénkült a Nou Camp és környéke, a Barcelona háza táján mindenki életre kelt a váratlanul kapott ajándék, a Real Madrid valladolidi döntetlenje nyomán. Újból saját kezébe került a Barca sorsa, két győzelemmel bajnok a katalán csapat, mindentől és mindenkitől függetlenül.

Megszólalt Lionel Messi is, aki – bármennyire is pocsék a szezonja, már önmagához képest – 28 góllal második a Pichichi trófeáért folyó versenyfutásban a 31 gólos Cristiano Ronaldo mögött, és hátránya nem behozhatatlan. 
– Azzal, hogy a Real Madrid döntetlent játszott a Zorrillában, új lehetőségek nyíltak meg előttünk, meg kell nyernünk a bajnokságot. Jobb állapotban vagyunk, mint hetekkel ezelőtt. Most már csak saját magunktól függünk, ki kell használnunk a lehetőséget, nem szabad elszalasztanunk azt, amit váratlanul kaptunk.

A kérdésre, hogy vajon egy esetleges bajnoki elsőség megmentené-e a Barca szezonját azok után, hogy a csapat kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében s a Király Kupa döntőjét is elbukta, az argentin csillag csak annyit mondott: „a bajnoki cím nagyon fontos”.

Megnyilvánult Pedro is, hasonlóan derűlátó hangnemben:
– Hirtelen megváltozott a mentalitásunk, már nem szabad hibáznunk. Megpróbálunk győzni Elchében, hogy utána az utolsó fordulóban a saját szurkolóink előtt megnyerjük a bajnokságot. (A 38. fordulóban az éllovas Atléticót fogadja a Barca – a szerk.) Óriási adrenalininjekciót adott nekünk a Madrid pontvesztése, morális lendületet. A saját kezünkben van a sorsunk, és ez nagyszerű. Nem szabad elfecsérelnünk a lehetőséget. Az öltözőben roppant egységesek vagyunk, nagyszerű a harci szellem, a győzni akarás. Tata Martino még egyáltalán nem búcsúzott el tőlünk, még fontos meccsek vannak hátra a szezonból.

A jelek szerint most már nagyon odafigyelnek a Barca játékosai az utolsó két fordulóra, tovatűnt a defetista hangulat, felvillanyozódott a társaság. Olyannyira, hogy csütörtök este – Dani Alves 31. születésnapja ürügyén – Tata Martino vezetésével felmentek a Tibidabóra, Barcelona Gellérthegyére, és az ötcsillagos Gran Hotel La Florida éttermében csapatépítő vacsorán vettek részt. Ez egészen más vacsora volt, mint múlt szerdán Martino búcsú-grillpartija, amit abból az alkalomból rendezett, hogy távozik a klubtól.

Ha mindkét hátra lévő meccsét megnyeri a Barca, meglehet, egy újabb vacsorát kell rendeznie a trénernek. Amelynek az lesz az apropója, hogy mégis marad...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.