Messi megnyugodott, évi potom húszmillió euróért

A szombati Barcelona–Atlético csúcsrangadó előtt bejelentették, hogy Messinek 20 millió euróra emelik a bérét.

Ch. Gáll András
2014. 05. 16. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Messi szerződéshosszabbítási szappanoperája január óta húzódott, s nincs kizárva, hogy ez is hozzájárult – a sérülések mellett – a 26 éves csatár viszonylagos gyengélkedéséhez. (Azért viszonylagos, mert így is szerzett 41 gólt az idényben, ebből 28-at a bajnokságban, s még a hét végi forduló hátravan.) Már az is felmerült, hogy elhagyná eddigi egyetlen klubját – kérőként a Manchester City és a PSG vetődött fel –, de végül marad a Camp Nouban.

A klubvezetés fontosnak tartotta, hogy a bajnoki cím sorsát eldöntő, szombaton 18.00 órakor kezdődő Barcelona – Atlético Madrid szuperrangadó előtt megnyugtassa a feszült Messit, és bejelentse, elviekben megegyeztek a játékossal, az aláírásra a jövő hét elején kerülhet sor. A katalán sajtó úgy tartja, Messinek tudása legjavát kell nyújtania ahhoz, hogy szombaton a Barca legyőzze az Atléticót.

A csatárt régóta irritálta, hogy nemcsak nemezise, Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja keres jobban nála (évi 18 millió eurót), de klubtársa, Neymar is (16 millió). Ezért régóta rágta előbb Sandro Rosell, majd a helyére került Josep Maria Bartomeu klubelnök fülét a fizetésemelésért. Úgy hírlik – bár hivatalos adatok erről soha nincsenek –, hogy Messi eddig évi 13 milliót keresett, különféle bónuszokkal együtt 16 milliót. Most 20 millió nettó lesz az évi fix, és ehhez különböző bónuszok formájában további hárommillió jöhet évenként. A játékos lelépési záradékában továbbra is 250 millió euró szerepel, azaz ennyiért lehet kivásárolni.

Messinek jól jön a fizetésemelés, mert a spanyol adóhivatal mintegy negyvenmillió eurót követel rajta az elmúlt években elkövetett adóelkerülés miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.