Michelisznek nem tetszik a Salzburgring

A hétvégén Ausztriában rendezik meg a túraautó-világbajnokság 7. és 8. fordulóját.

FT
2014. 05. 21. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapestről mindössze ötórányira lévő létesítmény 2012-ben adott először otthont a világbajnoki sorozatnak. A 4225 méter hosszú versenypálya hosszú egyenesekből áll, ami miatt a motorerőé lesz a főszerep. Tavaly az időmérő után kiosztott büntetések miatt teljesen felborult a rajtsorrend, a magyar pilótát az utolsó helyre sorolták. Michelisz az első futamon a tizennegyedik helyen ért célba, viszont a második versenyen harmadik lett. Ennek ellenére némileg aggódva várja az idei versenyt.

„Sajnos az osztrák pálya lendületes vonalvezetése és hosszú egyenesei előreláthatólag nem a Hondáknak kedveznek majd. Ennek ellenére remélem, hogy az elmúlt versenyhétvége lendületét tovább tudjuk menteni a salzburgringi futamokra és egy kis szerencsével értékes pontokat szerzünk majd” – nyilatkozta a Zengő Motorsport hírlevelében a Honda Civickel versenyző Michelisz Norbert, aki a vb-n negyven pontot gyűjtve a kilencedik helyen áll. (Nyitóképünkön a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb előtt a Hungaroringen.)

A világbajnoki sorozatot a Citroën Total Team triója vezeti, az argentin José María López (135 pont) áll az első helyen, megelőzve két francia csapattársát, Loeböt (113 pont) és Yvan Mullert (119 pont). Fontos, hogy ezen a hétvégén, akárcsak Szolvákiában, a Citroënekbe 60 kg pluszsúlyt helyeznek el.

A WTCC betétfutama lesz a Salzburgringen – idén csak egyszer – a SEAT Leon Eurocup, ahol a Zengő Junior Team versenyzője, ifj. Ficza Ferenc is rajthoz áll. Ficza egy versenyhétvége után összetettben a hetedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.