MLSZ: marad a 16 csapatos NB I.

Nem lesz létszámbővítés az NB I-ben – határozott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden.

MD
2014. 05. 27. 21:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ elnöksége elutasította az NB I. bizottságnak az első osztály létszámemelésére vonatkozó javaslatát – olvasható a szövetség weboldalán. Az elnökség azzal indokolta a döntést, hogy a magyar labdarúgás gazdasági ereje jelenleg nem bír el fenntartható módon 16 élvonalbeli csapatnál többet, és az irány sokkal inkább a létszám csökkentése lenne, ugyanis egy kisebb bajnokság esetén kevesebb felé oszlanának a bevételek, ami nemzetközi szinten növelheti a csapatok versenyképességét.

A weboldal beszámolója szerint az MLSZ határozott arról is, hogy az utánpótlás-bajnokságok egyes korosztályaiban alsó- és felsőházi rájátszásos rendszerre térnek át a következő bajnoki évtől, valamint a 2014–15-ös bajnokságban nem szervezik meg az U21-es bajnokságot.

Az elnökség meghallgatta Pintér Attilának, a magyar válogatott szövetségi kapitányának napirenden kívüli beszámolóját is a finnek és a dánok ellen vívott mérkőzések szakmai tapasztalatairól. Pintér kiemelte, hogy az eddigi összetartások hasznosnak bizonyultak, ezért ezek folytatására kiemelten szükség van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.