Nem kívántak neki boldog szülinapot, otthagyná a Manchestert

Yaya Touré megsértődött, úgy érzi, nem törődnek vele eleget a Citynél.

WL
2014. 05. 20. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Yaya Touré nem érzi jól magát a Manchester Citynél, és ennek újra hangot adott ügynöke révén. Az elefántcsontparti játékost képviselő Dmitrij Szeluk arról beszélt, hogy kliense egyre kevésbé érzi magát otthonosan az angol csapatnál, ugyanis a klub és a játékostársak megfeledkeztek a középpályás 31. születésnapjáról, amely néhány nappal a bajnokság megnyerése után volt esedékes – írja a Telegraph.co.uk.

Szeluk szerint a pénz nem minden, márpedig az emberi kapcsolatok és a megbecsülés terén a manchesteri klub nem tesz meg mindet a bajnoki címben kulcsszerepet jásztó játékosért, aki ugyanúgy, mint tavaly nyáron, most is a távozás gondolatával foglalkozik. Mindenesetre a játékosügynök cáfolta, hogy a kifakadás és a távozási szándék hátterében egy új, zsírosabb szerződés aláírása lenne a cél.

Ezzel szemben a klub közölte, hivatalos Twitter-oldalukon gratuláltak Tourénak a jeles alkalomból, ráadásul egy olyan videó is napvilágot látott, melyen látszik, a csapat repülőgépének fedélzetén felköszöntötték az elefántcsontparti játékost, akit viszont hidegen hagyott a gesztus.

Később Touré ügynöke ugyan elismerte a fentieket, de nem volt elégedett mindezzel. Azt várta volna, hogy a vezetők és a játékostársak személyesen köszöntsék kliensét, de ez nem így történt. Azt is felemlegette, hogy annak idején Roberto Carlos egy Bugattit kapott az Anzsi Mahacskala elnökétől, Touré azonban néhány kézfogással is beérte volna. Kijelentette továbbá, ha nem tisztelik a játékost, akkor könnyen távozhat.

Yaya Touré is reagált az esetre és ügynöke szavaira a Twitteren, eléggé félreérthetően. Először ugyanis azt posztolta, hogy megkapta a City üdvözlőlapját, amely valószínűleg elkeveredhetett, azért ért hozzá később oda, és azt is megjegyezte, hogy azokat a szavakat kell komolyan venni, melyek az ő száját hagyják el. Aztán később már arról írt, hogy Dimitrij Szeluknak igaza van, aki az ő érdekében szólalt meg. Touré azt ígérte, a világbajnokság után tisztázza a helyzetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.