Otthon felejtették a Milant

A piros-feketék legutóbb tizenhat éve nem tudtak kijutni a nemzetközi porondra.

2014. 05. 19. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Milannak a vasárnapi utolsó fordulóban már csak elméleti esély volt arra, hogy kivívja a nemzetközi szereplést. A maga dolgát el is végezte, 2-1-re megverte a Sassuolót, de nyert a Parma is, így be kellett érnie a 8. hellyel, ami már éppen nem ér Európa-liga-indulást.

A bajnok Juventus és a második helyezett Roma a 2014–2015-ös idényben a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat, a Napoli az utolsó selejtezőkörből kerülhet az elitbe; a negyedik Fiorentina egyből az Európa-liga csoportkörébe jutott, az Internazionale a negyedik, a Parma a harmadik fordulóban kapcsolódik be az El küzdelmeibe.

A Milan pedig jövőre tévén nézheti a nemzetközi mérkőzéseket. Legutóbb tizenhat éve esett meg vele ez a szégyen, az 1997–1998-as évadban 10. lett. Az azóta eltel időszakban a Bajnokok Ligájáról is csupán kétszer, a 2001-es 6. és a 2008-as 5. hely miatt maradt le.

A vörös-feketék pocsékul kezdték az idényt, kiestek a BL-ből, a bajnokságban félidőben, 19. forduló után csak a 11. voltak. Menesztették Massimiliano Allegri vezetőedzőt, az utódjaként kinevezett Clarence Seedorf nagyjából rendezte a sorokat, de csodát nem tudott tenni.

Egyelőre bizonytalan a játékosként a klub legnagyobb egyéniségeinek sorába emelkedett tréner jövője. Ő maga így nyilatkozott vasárnap éjszaka: „Nem akarok a sajtón keresztül üzengeti a klub vezetőinek. Még ebben a hónapban leülünk, értékeljük az évet, s kidolgozzuk a stratégiát a jövőre nézve. Hamarosan tisztábban látok az én jövőmmel kapcsolatban is.”

Ebből annyit azért kiolvashatunk, hogy Seedorf szeretne maradni.

Arról pedig végképp korai beszélni, hogy mi lesz a kerettel. Marad-e Kaká, Balotelli, Essien; s még inkább: kik érkeznek, hogy ne ismétlődjenek meg az idei kudarcok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.