Prandelli: Az utolsó meccsig ott akarunk lenni

A döntőbe jutást tűzte ki célul a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon az olasz válogatott.

WL
2014. 05. 20. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az utolsó mérkőzésig ott akarunk lenni” – jelentette ki Cesare Prandelli szövetségi kapitány.

„Nehéz lesz megverni bennünket. És ez kivétel nélkül minden riválisra érvényes” – mondta Gianluigi Buffon csapatkapitány a Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy véleménye szerint technikailag és morálisan is olyan minőséget képviselnek, amely alapján nagyon messzire juthatnak.

Az előzetes keretbe meghívott 30 játékos csütörtökig készül a firenzei szövetségi edzőközpontban, majd három nap szünet után következnek a tesztmeccsek Írország, Luxemburg és a brazil klubcsapat, a Fluminense ellen. A végleges keretet június 2-án kell megadnia a szakvezetőnek, aki ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: már van elképzelése, de azt kívánja, hogy a játékosok jó teljesítménye miatt az utolsó pillanatig legyenek benne kérdések.

Az olaszok a június 12-én rajtoló vb-n sorrendben Angliával, Costa Ricával és Uruguayjal találkoznak a csoportszakaszban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.