Rekordot állított fel a Dragacs

7,26 másodperc alatt ezen a pályán még senki nem teljesítette a negyed mérföldes távot.

MNO
2014. 05. 20. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

7,26 másodperc alatt ezen a pályán még senki nem teljesítette a negyed mérföldes távot. Az Európa-kupa-bronzérmes Kohári Zoltánnak ez most sikerült, a célban 330 kilométer/óra sebességgel jelent. Az új csúcs biztató a szezon érdemi része előtt.

„Ez még mindig nem volt százszázalékos futam, de már majdnem megmutatta az autó, hogy mit tud. Ez a teljesítmény csak a kezdete ennek az évnek, csak gyorsabb lesz a Dragacs. Ebben az évben a hatos idő a cél, és szeretnénk megközelíteni a 350 kilométer/óra sebességet” – mondta Kohári Zoltán, a jármű tulajdonosa.

A verseny érdekes színfoltja volt a Gszelmann család szereplése. A civilben fogorvos édesapa hét- és tízéves kisfiát is elhozta, mindketten az 50 köbcentisek utánpótlásversenyében indultak, és a verseny végén felléphettek a dobogóra. Nemcsak ők voltak sikeresek Yamaháikkal, hanem édesapjuk is, aki ezúttal második lett.

„Ez egy szokásos sikeres hétvége volt. Rendszeresen járunk versenyekre, és kisebb-nagyobb sikereket el szoktunk érni. Ehhez természetesen kell a feleségem támogatása. A gyerekek nem az én álmomat váltják valóra, hanem a sajátjukat. Egy célunk van, az pedig az öröm, mert szeretjük a motorozást” – fogalmazott Gszelmann Róbert.

A Dragacs következő száguldását június hetedikén ingyenesen nézhetik meg az érdeklődők a pesti rakpart Margit híd és Dráva utca közötti részén, a Poco Loco Autós és Motoros Gyorsulási Verseny és Szlalom Versenyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.