Ronaldo: Jobb vagyok, mint a Unitedben

A portugál játékos pozitív nyomást érez a Real Madridnál. Várja a BL-döntőt, mert egy rekordot még megdönthet.

GB
2014. 05. 15. 21:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az első pillanattól kezdve érzem a klubnál azt a fajta pozitív nyomást, amely a Bajnokok Ligája-trófea elhódítása miatt van rajtunk. Ez hozzátartozik a futballhoz, és ahhoz, hogy a Real Madridnál vagy. Ugyanakkor nincs ezzel semmi gond, szeretem a nyomást, jobb játékos leszek tőle” – nyilatkozta a 29 éves aranylabdás támadó, aki csapatával már a jövő szombati, Atlético Madrid elleni lisszaboni BL-fináléra készül, ahol a királyi gárda története tizedik, s 2002 óta az első diadalát gyűjtheti be a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ronaldo a BL mostani idényében eddig 16 találatot szerzett, s ezzel átadta a múltnak Lionel Messi és José Altafini korábbi, 14 gólos rekordját. Ha a döntőben is eredményes lesz, akkor az európai Aranycipőért folytatott versengésben is diadalmaskodik, jelenleg ugyanis a Premier League gólkirályával, az uruguayi Luis Suárezzel holtversenyben áll az élen.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője feláldozta a bajnoki címet a BL oltárán, nem játszatta az utóbbi meccseken Cristiano Ronaldót, aki kisebb sérüléssel bajlódik. Utóbbi tény miatt Paulo Bento portugál szövetségi kapitánynak is fő a feje, de persze reménykedik benne, hogy a klasszis felépül a világbajnokság kezdetéig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.