Simunic csak szurkolóként utazhat Brazíliába

A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a horvát labdarúgó fellebbezését.

TK
2014. 05. 12. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A védő ügyvédje hétfőn számolt be a CAS döntéséről, amelynek eredményeként a 36 éves játékosnak ki kell hagynia a június 12-én kezdődő brazíliai vb-t.

A 105-szörös válogatott futballistát azért tiltották el, mert az izlandiakkal szemben sikeresen megvívott novemberi pótselejtező után a nácibarát usztasák egyik jelmondatával köszönte meg a szurkolóknak a biztatást.

Simunic a FIFA-nál korábban sikertelenül fellebbezett, ezért fordult a CAS-hoz, amelytől azt várta, hogy eltörli vagy egy év próbaidőre felfüggeszti a büntetést.

Simunic az ominózus mérkőzés lefújását követően Za dom (A hazáért) felkiáltással ragadott mikrofont, a nézők pedig azt válaszolták neki: spremni (készen állunk). A nácibarát – szerbek, zsidók, cigányok és antifasiszta horvátok lemészárlásáért felelős – usztasáknak ez volt az egyik jelmondatuk.

A hátvédet az eset után egy horvát bíróság is elmarasztalta, 25 ezer kunás (mintegy 950 ezer forint) bírságot szabott ki rá.

A vb nyitómérkőzését éppen a horvátok játsszák a brazilokkal. Ugyanebben a csoportban szerepel még Mexikó és Kamerun.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.