Szántó és Csötönyi kiegyezett a boksz érdekében

Harcsa Zoltán trénere bekerült a kiemelt edzői programba, a válogatott helyett külön utakon járhat bunyósával.

Deák Zsigmond
2014. 05. 21. 1:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a jelek szerint mégis megtörtént, különben nem delegálta volna őt a MÖSZ a kiemelt edzői programba. Érdeklődésünkre Szántó Imre nem kommentálta a hírt, mondván, még nem kapott hivatalos értesítést, de azt megerősítette: megállapodott Csötönyi Sándorral, a MÖSZ elnökével abban, hogy tanítványaival külön utakon jár majd, nem a válogatottal. „A Bocskai-emlékversenyen négy meccset vívott Zoli és megnyerte, a varsói Felix Stamm-viadalon hármat, megvert egy angolt és egy kazahot, a döntőben kapott ki egy ukrántól. Most jön a harmadik meccse a BoxingOne ligában, majd jövő héten megyünk Halléba a Chemie Cupra. Ősszel el szeretném indítani az oroszországi főiskolás vb-n, majd év végén az országos bajnokságon.”

Szántó jelöléséről megkérdeztük Csötönyi Sándort is, aki elmondta, már tavaly is beterjesztették az induló edzői programba, de akkor a szakember lemondott a lehetőségről. Idei tisztázó megbeszélésük után viszont már elhárult minden akadály. „Ő a legeredményesebb, legjobb edző, olimpiai helyezett, Eb-érmes tanítvánnyal, egyértelmű a helye. Megállapodtam vele és Kovács László szövetségi kapitánnyal, hogy ebben az évben, amikor nincs világverseny, külön utakon járhatnak, de a felelősség is az övé. A lényeg, hogy Szántó és Harcsa se kerüljön ki közülünk, hiszen ők a magyar ökölvívás komoly értékei.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.