Szekeres Adrián öngóljának csodájára járnak

A Puskás Akadémia legyőzésével biztossá vált, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepelhet az MTK.

BL
2014. 05. 09. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vendégcsapatnak ugyanakkor még maradt izgulnivalója, mivel nem tudta növelni ötpontos előnyét a szombaton, Pécsen pályára lépő, 15. helyen álló Mezőkövesddel szemben. A Puskás Akadémia a legutóbbi hat mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett.

Az első félidőben egyik csapat sem diktált nagy tempót, de az MTK némileg támadóbb szellemben futballozott. A vezetést ugyanakkor egy öngóllal szerezte meg, a tisztázni szándékozó Szekeres Adrián a saját kapusát is becsapta szerencsétlen mozdulatával.

A fordulás után – ugyancsak a vendégek bizonytalan védekezése nyomán – gyorsan növelte előnyét a fővárosi együttes. Ezt követően cserékkel igyekezett elöl aktívabb játékra ösztökélni csapatát Benczés Miklós, a Puskás Akadémia edzője, és be is vált a számítása. Előbb kapufáig, majd gólig jutott a vendégcsapat. A hajrában viszont az MTK ismét megpróbált támadásokat vezetni, így megint kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, s újabb gól már nem esett.

MTK Budapest – Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Szekeres (36., öngól), Horváth Zs. (47.), illetve Lencse (77.)
sárga lap: Horváth Zs. (47.), Poór (48.), illetve Tóth I. (83.), Vaszicsku (91.)
MTK Budapest: Hegedüs– Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór– Vass Á., Kanta, Pölöskei (Pintér, a szünetben)– Vass P., Eppel (Ladányi, 78.), Horváth Zs. (Bese, 66.)
Puskás Akadémia: Hajdúch– Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Tamás– Denkovic (Berki, 58.), Tóth II. (Tischler, a szünetben), Polonkai, Tóth I., Szakály D. (Czvitkovics, a szünetben)– Lencse.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.