Szivics-varázs: 33 év után kupadöntős a Diósgyőr

Kétgólos hátrányt dolgozott le a DVTK a Debrecennel szemben, így szinte biztosan indulhatnak az Európa-ligában.

KA
2014. 05. 07. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diósgyőr lesz az Újpest ellenfele a labdarúgó-magyarkupa fináléjában, mivel szerdán az elődöntő hazai visszavágóján 2-0-ra legyőzte a címvédő Debrecent, így idegenben lőtt gólokkal továbbjutott. A hazaiak már a második percben vezetést szereztek, az előrehúzódó Debreceni egy szabadrúgás után fejelt a kapuba. A Diósgyőr nagy nyomás alatt tartotta a rendkívül gyengén védekező vendég csapatot és a 21. percben Bacsa – Bernáth hibáját kihasználva – újabb gólt szerzett, amivel ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányát Szivics Tomiszlav együttese.

A hajdúságiak a 34. percben még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis az utolsó emberként szabálytalankodó Verpecz kapust kiállította Iványi játékvezető. A fordulás után is a hazaiak akarata érvényesült, de nem tudták növelni előnyüket. A hajrában a Debrecennek lett volna lehetősége a szépítésre – ezzel a továbbjutás kiharcolására –, de az eredmény már nem változott.

A Diósgyőr 1981 után jutott ismét a magyar kupa döntőjébe, ráadásul mostani sikerével szinte biztos, hogy a következő szezonban az Európa-ligában indulhat, ugyanis az Újpest a szezon közben átvitte a licencjogot egy másik cégbe, így az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályzata szerint három évig nem szerepelhet a nemzetközi porondon. Az újpestiek korábban jelezték, hogy ha megnyerik a kupát, méltányossági eljárást fognak kezdeményezni.

A döntőt május 25-én rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.